TW

Un empresari que ha descobert Menorca no fa gaires anys creu que a l'Illa tenim el secret de la felicitat. Però pensa que no ho sabem del tot, perquè només som capaços de veure una part. Ell no es refereix només a la bellesa del paisatge, a l'estil de vida tranquil, als productes de qualitat, a la potència cultural enorme, a les tradicions vives, a la música excel·lent, al contacte de molta gent amb la natura, a la fidelitat als amics, sinó a tot en conjunt, un puzle que ben muntat podria representar un missatge d'optimisme en un temps de temor pel futur. Aquest empresari de pensament filosòfic diu que un dels grans problemes actuals és que ni quan gaudíem de la societat del benestar ens acabàvem de sentir feliços. Creu que Menorca ofereix la possibilitat, amb els doblers necessaris, de recuperar la felicitat perduda.

Sempre és bo escoltar com ens veuen els de fora. I molts ens veuen dividits per opinions enfrontades, a vegades per coses que no són essencials. Excessivament temorosos, més còmodes a la banqueta que no de titulars i menys a la punta de l'atac. Individualistes, quan de fet compartim moltes coses que defineixen aquesta illa però cadascú va a la seva. Poques vegades ens alegra l'èxit del vesí.

Noticias relacionadas

Algunes persones estan intentant aprofitar les oportunitats, però no es percep una gran força social que aposti per elles. Algunes responen als reptes tecnològics, que s'hauran d'enfrontar. Gairebé la meitat de les feines actuals ja les poden fer els robots. Les apostes per la innovació haurien de merèixer molt més suport públic i social. Els nous productes turístics, com són les rutes naturals, també són una oportunitat. O els interessants projectes inversors d'empresaris que han decidit no ser només turistes.

Tal vegada convindria estudiar més filosofia.