TW

Un dels escrits més habituals de la secció «Cartes al director» és l'agraïment a metges i personal de l'Hospital Mateu Orfila, que aquesta setmana ha complert 10 anys. La salut és tan important que quan uns professionals t'ajuden a recuperar-la no saps com els hi pots agrair.

Per sort, amb molta menys freqüència es publiquen notícies o escrits sobre errades en l'atenció sanitària o, més sovint, mancances en els serveis. S'ha de reconèixer que gaudim d'un bon sistema sanitari, amb una cobertura digna, i uns bons professionals. Així i tot, a Menorca no podem caure en l'auto satisfacció. Una illa com la nostra ha de reclamar contínuament millores en l'atenció sanitària: més estabilitat dels professionals; captar els millors metges que sigui possible; reduir les esperes, també de diagnòstic; obtenir millors serveis que es puguin prestar amb garanties de qualitat i fins i tot ampliar l'aparcament que cada dia se satura. Amb altres paraules: és molt més important resoldre una mancança que no rebre cent felicitacions.

Noticias relacionadas

La millora en el transport urgent cap a l'hospital de referència de Son Espases, la futura unitat de ràdio teràpia, l'ampliació de les places per a familiars a Palma són passes endavant molt positives. Però n'hi queden per recórrer. Segurament l'atenció a malalts crònics i als que necessiten tractaments pal·liatius ara és un dels temes de debat, al voltant del vell hospital Verge del Toro. El debat però no pot ser mai sobre la capsa (l'edifici) sinó sobre el contingut (els serveis). Fa 10 anys, hi havia un projecte per ampliar el «Verge del Toro», amb un pressupost aprovat, i es va decidir tancar-lo i construir un hospital nou.

Tal vegada hauríem de pensar quines seran les necessitats dels menorquins d'aquí a uns 25 anys i programar els serveis per a poder-les cobrir com ens mereixem.