TW

Diuen que tornem a la bossa del pa i el cabàs però la veritat és que em segueixen oferint bosses de plàstic a la gran majoria de botigues i supermercats de Menorca. Les transicions acostumen a fer-se eternes i passar de la bossa de plàstic a la bossa de paper, ens costarà a tots més del que seria desitjable per la salut del planeta. És veritat que els supermercats, que són els grans generadors del pvc s'han acostumat a cobrar-les, a diferència de la botiga petita que té un comportament irregular en aplicar la mesura per allò que només falta que no pugui emportar-se les coses amb una bossa, tal i com està la competència.

Noticias relacionadas

Per sort existeix el costum de sortir de casa amb la bossa plegable i d'altra banda, es poden comprovar la irrupció d'iniciatives lloables com la que fa poc ha tirat endavant el GOB, amb la signatura d'un conveni amb la Xarxa de Finques Agronaturals de Menorca que tenen acord de custòdia del territori. Amb l'ajut del Consell insular, han produït i fet arribar 15.000 bosses de paper als productors alimentaris que d'aquesta manera han adquirit un compromís de conservació ambiental.

Mentre que a Espanya la prohibició definitiva no entrarà en vigor fins al 2020, a d'altres països com Suïssa es va decidir implementar tot d'una amb prohibicions totals, parcials o penalitzant fortament la utilització d'un sol us (50 cèntims la bossa si la vols). Els resultats han estat espectaculars i la mesura a la Confederació Helvètica, ja ha permès una caiguda de la demanda de plàstic entre el 74 i el 85 per cent als principals cadenes de supermercats del país superant un estalvi en algunes cadenes de 850 tones.