TW

La tecnologia 3D ha arribat per quedar-se sense tant rebombori com els drons o la robòtica. Ho hem vist amb algun projecte exitós del Centre Bit d’Alaior i ara ho he descobert amb la unitat militar més coneguda del món, la Guàrdia Suïssa Vaticana, que està a punt de viure un canvi important.

Noticias relacionadas

Com tothom sap, el vistós uniforme dels guàrdies és de tot menys modern però acaben d’aprovar una actualització amb un nou casc que s’ha fabricat amb impressió 3D. L’armadura medieval seguirà forjant-se a mà a Àustria però el casc negre que porten els guàrdies a les misses i en les recepcions cerimonials, s’ha decidit que deixarà de pesar dos quilos i serà substituït per un de 570 grams creat amb una impressora 3D. Un treball de precisió que imitarà l’anterior casc però serà fabricat amb plàstic i capaç de dotar-los de protecció pels raigs ultra violetes i de ventilació. L’estrena tindrà lloc a finals d’aquest mateix mes i suposa tot una revolució per aquesta tropa de guàrdies que existeix des de fa més de 500 anys i que té com a missió la protecció del Papa i de les seves residències, tant a Roma com durant els viatges del pontífex.

Avui la Guàrdia Suïssa Vaticana està formada per 110 persones i no tothom hi té accés. Els requisits peculiars per poder formar part d’aquest cos d’elit passen per tenir la ciutadania suïssa, ser menor de 30 anys, no tenir antecedents penals, ser solter i catòlic romà i haver servit prèviament en l’exèrcit suís.