TW

Les activitats de la vida diària ens aporten nombrosos estímuls. Qualcuns, tan senzills i alhora gratificants, com la dutxa. Ens ho regala la temperatura de l’aigua, o la pressió, la textura de l’esponja, la sensació de l’eixugat amb una tovallola, el contacte corporal amb la crema hidratant, o -fins i tot- el posterior assecador de cabell.

Per a una persona amb diversitat funcional, la platja és un dels al·licients més preuats. Les zones adaptades permeten que els usuaris i usuàries que tenen alguna limitació en la seva mobilitat la puguin gaudir. Que tinguin un itinerari adequat, reserva d’aparcament, banys adaptats, cadires amfíbies i passeres de fusta. De vegades, no hi ha manera que arribin fins a l’aigua, s’acaba el traçat uns metres abans i has de fer aixecar l’acampada de les persones que s’han col·locat ran de la vorera i arrossegar amb més dificultat damunt l’arena. Les dutxes adaptades dins els vestuaris, o un millor enllumenat, també falten.

Noticias relacionadas

Menorca disposa de multitud de cales i platges de categories excepcionals, però no n’hi ha massa que es rendeixin a la màgia i l’encant de les persones més febles.

En canvi, el que sí que és massa, és trobar un servei de suport al bany extraordinari. Rall del personal tècnic que es mostra totalment sensible a la situació, que entenen l’empenta que suposa i que s’entreguen al desafiament amb la màxima dedicació i estima. Sapigueu que aquests socorristes de Cala en Porter no tenen preu.