TW

He llegit amb atenció el comunicat de la Delegació d’Àrbitres de Menorca, als efectes de les agressions que van patir els arbitres per part de dos jugadors locals el passat cap de setmana a Ferreries. La jugada de la discòrdia, un penal en temps de descompte.

Les conductes poc alliçonadores als camps de futbol de Menorca em fan mal des de fa molts anys, se’m feien visibles en l’acompanyament del meu fill, en totes i cadascuna de les categories. Malgrat els successius decàlegs o iniciatives de les distintes administracions per fomentar les bones maneres i el respecte pels companys i rivals, continua la sang calenta.

Noticias relacionadas

De fet, des de la Federació de Futbol de les Illes s’assegura que l’auge dels incidents violents a l’arxipèlag és molt gran. Cròniques del novembre: «un cop de puny d’un jugador del Son Sardina deixà inconscient el seu rival», «Multitudinària brega entre el Campos i la Penya Arrabal» o «Agressió d’un menor en el Santa Ponça – Cala d’Or, que acaba amb la víctima hospitalitzada». La FFIB té dues propostes en marxa, la targeta blanca que s’entrega a qui exerceix els bons hàbits i la creació d’un coordinador de grada. Qualcú que tindria l’encomana de controlar les actituds impròpies entre els assistents.

Perdoneu-me, però jo seria més pràctica: targeta vermella directa. Si fa falta, als jugadors, als clubs, fins i tot als assistents. De persones que insulten, agredeixen o creen situacions violentes als terrenys, cap ni una.