TW

El dimecres d’aquesta setmana, de bon dematí, em vaig entristir llegint la secció de «cartes al director». Hi havia 3 escrits realitzats pels partits de l’oposició als seus governants: «La no presència a Fitur», «La administración debe estar al servicio de los ciudadanos» i «la buena de Carol por contagio».

A jo la pandèmia m’ha fet més sensible, ho reconec, però hi ha frases en qualcunes d’aquestes cartes que m’han semblat desmesurades, fora de la pràctica habitual de les polítiques menorquines. I segurament devia passar el mateix amb el discurs o la gestió que ha propiciat aquestes crítiques, també apuntant maneres poc encertades. En tot el seu conjunt,    ens mostren una forma    flaca de dirigir-se a la ciutadania.   

Noticias relacionadas

El descrèdit de la política té molt a veure amb l’ús del llenguatge i el seu deteriorament. La quantitat de notícies a les que cal reaccionar, queixes que cal solucionar, i la immediatesa de les xarxes socials, ofereixen una activitat imprecisa i mancada de reflexió.

I amb el gust dels «petits plaers» del vídeo que Menorca ha promocionat a Fitur, on convida a les coses senzilles, que mostra als menorquins i menorquines gaudint del «poc a poc», que exposa un magnífic paisatge, el patrimoni cultural i el tresor de la gastronomia, crec que hi    podríem afegir també la comunicació.

L’any qui ve hi ha eleccions i no s’hauria d’embrutar el panorama. Projectem un destí on el llenguatge polític també formi part de l’exemple?