TW

Posar límits és bo. Ho vaig afirmar perquè la conversa agafava el rumb d’una majoria que defensava la permissivitat en l’educació dels fills i filles. Creem un ambient càlid i amorós, clar que sí, però educació i límits són dues paraules indissociables.

L’Ajuntament de Sant Lluís ha licitat enguany el servei de para-sols i hamaques a les seves platges principals, Binibèquer i Punta Prima, reduint l’espai a la meitat, un lloc que han guanyat les persones usuàries.

Abans d’ahir, coincidint amb el Dia Internacional contra el Tabac, va fer una passa més, i va adherir totes les platges del municipi al programa «platges sense fum» promogut pel Govern Balear. Punta Prima, Binibèquer i Alcaufar es sumen a Binissafúller, la primera zona menorquina que va formar part d’aquesta iniciativa l’any 2019.

Noticias relacionadas

El tabac mata més de 8 milions de persones cada any, i és la causa del 25 per cent de les morts per càncer a tot el món. El consum de nicotina augmenta el risc de patir aquesta malaltia, com també les cardiovasculars i pneumopaties. La seva indústria -cultiu, fabricació i consum- enverinen el sòl, l’aigua, les platges, carrers... amb productes químics i residus tòxics.

En general, tot allò que sigui restringir està mal vist, perquè es respira des de l’autoritarisme. Però si Menorca ha demostrat alguna cosa, és que la protecció territorial ha fet que mantingués el seu atractiu.

Els vehicles, per exemple, prest s’hauran de restringir durant l’estiu.