TW

Ara s’està gestant el futur del projecte de Llei de Reserva de Biosfera, la iniciativa política més important del Consell aquesta legislatura. Pot donar un impuls a les capacitats del Consell com a institució pròpia dels menorquins i pot ser una eina per consolidar el model econòmic que es construeix amb la idea de la Reserva com a referent.

Després de l’admissió a tràmit al Parlament es posa en marxa el procés per a la seva aprovació. Els terminis són curts i es podria aprovar en el que queda de legislatura si tot va ben llatí. Però serà així? Com sortirà de pentinada aquesta segona iniciativa legislativa en la història del Consell?

Noticias relacionadas

La clau és la posició que mantindrà Francina Armengol, el grup socialista i el seu Govern. En aquests moments és una incògnita. Podem interpretar les paraules i els silencis.

Les paraules més interessants de la setmana són les de Lourdes Aguiló, cap de l’Advocacia de la comunitat autònoma, autora de l’informe que la consellera Mercedes Garrido va fer servir per amenaçar al Consell i forçar a la presidenta Susana Mora a suspendre el ple ja convocat i obrir la porta a la crisi a l’equip de govern. Aguiló va repetir fins a l’avorriment que aquest informe era un esborrany, una primera versió amb disfuncions, encarregat «de paraula» per la mateixa consellera un dia abans de la seva visita a Menorca, per tant, redactat en només un dia i amb un contingut «informal». Després de descobrir-se l’ús que en va fer el Govern per intentar aturar el projecte a Menorca, cal interpretar els silencis. Cap dels socialistes del Govern ni del Consell obre la boca. Els seus socis d’UP i Més es mostren prudents. Ningú no vol ara provocar un enfrontament abans d’hora. Tot fa pensar que hi ha hagut una negociació per llimar l’oposició d’entrada de l’equip d’Armengol i perquè Més no es vulgui apropiar de la iniciativa política. Prest veurem si s’ha enterrat la destral o la batalla està per començar.