TW

Aquella iniciativa que va néixer, el 2012, gràcies a la inquietud i l’empenta de l’associació de veïns Ciutadella Vella és avui una oferta de prestigi i èxit, que ja forma part de l’agenda cultural anual de la ciutat de Ponent.

Onze anys després, el «Teatre de butxaca» ha organitzat onze edicions amb un centenar d’obres i muntatges escènics: drames, tragèdies, comèdies..., i un total de 2.200 de representacions. La bona resposta del públic i els sold out acrediten l’encert d’aquesta convocatòria, avui en mans de l’associació de comerciants Ciutadella Antiga. El seu gerent, Macià Coll, explica a«Es Diari» que «quan les coses funcionen bé, poc cal canviar».

Perquè la filosofia inicial segueix ben viva. Segueix essent un festival d’art dramàtic en petit format i escenaris alternatius, fins i tot inversemblants, a patis, botigues, cases senyorials i establiments del centre urbà.

Noticias relacionadas

El «Teatre de butxaca» de Ciutadella ha esdevingut una fórmula d’èxit en comptar amb la participació d’actors de renom, com Rodo Gener, que ens ofereix teatre de qualitat en escenaris reals, produccions de petit format; i ho amb proximitat i credibilitat.

Tot açò, amb major o menor precisió, ja s’ha explicat. Avui desvelarem el meravellós secret del que Enric Pérez Massanet ha qualificat, encertadament, com «una experiència que uneix Ciutadella en la passió pel teatre».

És la implicació de moltes persones, voluntaris compromesos en la gestió dels aspectes artístics, la resolució dels problemes logístics i les converses amb els propietaris de cases i locals de Ciutadella per a aconseguir-ne la seva cessió. I no sempre és fàcil!

El petit gran «Teatre de butxaca» és una família; amb patiments i moltes satisfaccions, que dedica hores, il·lusions i esforços a fer-ho possible. A tall d’exemple, la col·laboració de les parelles dels organitzadors i els seus fills -alguns, petits, però ben espavilats- que ajuden amb el control de les entrades als espectacles. Una família que s’estima i que ja prepara els espectacles del 2024.