El públic va tenir l’oportunitat de gaudir del concert simfònic a la Catedral | Sergi Garcia

TW
2

Ciutadella va gaudir la nit d'aquest divendres d'un fet noticiable, una actuació de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears amb un concert, el darrer, de la seva temporada simfònica.

Aquesta era la primera vegada que l'OSIB al complet arribava a la ciutat de ponent. Un fet gens habitual, també a Menorca, on la presència de la formació balear es limitava sovint a les participacions en la temporada d'òpera de Maó al Teatre Principal i a algunes actuacions esporàdiques.

Ha estat gràcies al canvi de concepte per donar a la Simfònica una dimensió realment autonòmica i no només mallorquina, que els músics actuaren ahir vespre a la Catedral de Menorca, amb el quinzè concert de la seva temporada, que oferiren també, el dia anterior (dijous) a l'Auditori de Palma.


Programa

Sota la direcció de Joji Hattori, l'OSIB va obrir el concert amb «Pavane», una composició que Gabriel Fauré va escriure per a orquestra i també, opcionalment, per a cor, i en què evoca la dansa de la cort espanyola amb uns ritmes pausats i marcats per la seva originalitat melòdica.

Per interpretar «Chants d'Auvergne», de Joseph Canteloube, els músics van estar acompanyats per la mezzosoprano de Virgínia (Estats Units) Kate Lindsey, qui enguany ha debutat amb l'Orquestra de Filadèlfia, ha actuat per primera vegada a l'Òpera Nacional de Washington i ha passat també per la Royal Opera House de Londres i per l'Òpera Estatal de Viena amb «Le nozze di Figaro».

Va ser, idò, una gran oportunitat per escoltar la mangífica fusió entre la veu de Lindsey i les notes de l'orquestra que dirigeix Hattori.

Aquest quinzè concert de la temporada simfònica de l'OSIB es completà amb l'obra coneguda com l'«Heroica», la «Simfonia número 3» de Ludwig van Beethoven, formada pels clàssics quatre moviments i que suposa l'aproximació al romanticisme.

En definitiva, un concert que va permetre als menorquins gaudir d'una actuació de gran nivell.