Aquesta és l’obra que havia de penjar del Centre Cultural i que finalment no es veurà a les Balconades d’Art | Vincent Russell

TW
54

Amb polèmica va començar aquest divendres l'atractiva iniciativa de les Balconades d'Art que es va inaugurar a Alaior, després que l'Ajuntament decidís que no es pengés una de les obres que s'havien creat per a l'ocasió. Concretament la de l'artista Vincent Russell, una pintura que fa una detallada crítica de la vida social i política internacional.

Les Balconades d'Art és un projecte força atractiu que consisteix en la decoració de fins a vint-i-quatre balcons del centre del poble amb obres pictòriques realitzades per un total de vint-i-sis artistes.

Des de l'organització, Pau Sintes apuntava ahir que s'havia fet un sorteig per atribuir una obra a cada balconada participant, i que d'allà sorgí l'aparellament entre el Centre Cultural i Russell.

Com apuntaren aquest divendres des de Procensa, la propietat de l'edifici, aquesta i l'entitat cultural van considerar que la creació és «la màxima indecència» i que «es pot fer sàtira però sense ofendre a mig món». Per això es va sol·licitar la substitució de la tela per una altra d'un autor diferent.

L'autor assegura que respecta totalment l'opinió del Centre Cultural envers la seva obra i que «hauria acceptat un canvi d'ubicació com proposava l'organització». Però la queixa arribà a l'Ajuntament i, com confirmen els impulsors de la iniciativa, «la batlessa ha dit que la tela no es podia penjar a cap altre lloc», un fet que l'artista titlla com a «censura».

Per saber la versió del Consistori, el MENORCA va intentar contactar amb la batlessa, Misericordia Sugrañes, i amb la regidora de Cultura, Isabel Rodríguez, però no va ser possible.