Alícia Ferrer i Lluís Sintes protagonitzaran el recital | Ricard Alonso

TW
0

«Va de sarsuela!» és la proposta que fan, per aquest dijous vespre, el baríton maonès, Lluís Sintes, i la soprano catalana, Alícia Ferrer. Serà al Teatre Principal (21 hores) i amb un repertori format per diàlegs, escenes, duets i romances d'algunes de les sarsueles més conegudes.

El cantant menorquí impulsa aquesta producció del Teatre Principal, tenint en compte que «a Menorca, la sarsuela agrada molt». Un gènere «amb el qual vaig començar, a l'Orfeó Maonès, i sempre m'ha agradat molt».

En aquesta vetllada estarà acompanyat per la soprano Alícia Sintes, qui «està molt especialitzada amb la sarsuela» però que també es mou bé en el món operístic. Així, el seu debut fou amb Gilda de «Rigoletto» i després interpretà papers com Adina de «L'elisir d'amore», o Marie en «La fille du Régiment». Ja a Itàlia s'estrenà amb el rol de Musetta a «La Bohème» i ha fet també de Ginevra o Fiordiligi a «Ariodante» i «Così fan Tutte», respectivament.

L'equip artístic el completa el pianista Pau Damià Riera, amb el qual Sintes treballa molt habitualment i que ha actuat en teatres i sales d'Espanya i Europa.

Repertori

«Farem temes molt coneguts de sarsuela per a baríton i soprano», avança el cantant, qui considera que «m'agrada revisitar peces de tota la vida». Entre aquestes, per exemple, hi haurà fragments de «La del manojo de rosas», «Katiuska», «El dictador» o «La revoltosa». Però, a més, hi haurà «sarsueles en llengua vernacle, com «Cançó d'amor i de guerra» i també fragments de les obres menorquines «Tres històries de Maó» i «Xoroi».

Sintes destaca que «gairebé totes les peces són per a duet», encara que també hi haurà intervencions en solitari del baríton i de la soprano, sempre acompanyats pel piano. «És una proposta minimalista per a piano i dues veus, però sempre que puguem afegirem elements» per ambientar les peces. I és que, de fet, els artistes no només cantaran, sinó que també interpretaran els diàlegs que acompanyen les escenes, oferint així un context d'aquestes mateixes.

Des del 'Principal', la seva gerent, Àngela Vallès, va presentaraquest dimarts aquest recital juntament amb Sintes, i destacà, precisament, aquest interès que hi ha a Menorca per la sarsuela. A més, apuntà que la proposta s'ha rebut positivament per part del públic.

Així mateix, el baríton espera que els espectadors puguin «gaudir d'una vetllada fresca, dinàmica i extravertida i sempre amb la voluntat d'oferir la màxima qualitat».