Els vigilants de Son Bou van avisar el Servei de Patrimoni del Consell en relació als dos fragments d’àmfora.

TW
2

Les restes de dues àmfores, suposadament d'època antiga, han aparegut aquest dissabte a la platja de Son Bou, dins la mar, en les proximitats d'una de les torres de vigilància. La troballa ha estat comunicada al Servei de Patrimoni del Consell, responsable en matèria d'arqueologia.

Els mateixos vigilants van avisar de la troballa i, com informava ahir el director insular de Patrimoni, Antoni Ferrer, l'especialista responsable en matèria d'arqueologia subaquàtica podrà desplaçar-se fins allà a partir de demà, ja que fins llavors no serà a l'Illa. Podria tractar-se d'unes peces de ceràmica d'alguns dels tres jaciments d'època antiga que consten en les cartes subaquàtiques sobre la zona de Son Bou.

La prioritat serà valorar la situació en què es troba el jaciment per evitar espolis. Ferrer recorda que en el cas de les restes que es troben al fons del mar, no convé mai treure-les a la superfície, ja que corren perill de fer-se malbé, perquè «necessiten tractaments específics per poder-los conservar fora de l'aigua».