Concert de la Banda de Ciutadella. | J. JUANEDA¶

TW
0

Perquè la música és vida i perquè és més necessària que mai, neix a Ciutadella Musiterrània, el Festival de Música del Mediterrani, un cicle de quatre concerts programats per als dissabtes de setembre, per donar veu a artistes locals en un escenari idíl·lic, el Castell de Sant Nicolau.

L’alma mater d’aquest projecte és Shanti Gordi, i s’ha pogut materialitzar gràcies a la implicació de l’Ajuntament de Ciutadella i del Consell Insular. Junts han configurat el festival, el qual s’encetarà dia 5 de setembre, amb l’actuació de la Big Band de la Banda Municipal de Ciutadella. Un concert que els músics estan preparant, sota la direcció del seu director, Joan Mesquida, i que esdevé l’actuació estiuenca que cada estiu protagonitza la formació. Una banda que, en aquesta ocasió i per motius sanitaris, estarà integrada per una vintena d’intèrprets, a més de tres cantants que se sumen al projecte, Joana Melià, Judit Uris i Eva Pons.

Així ho apunta Shanti Gordi, qui actuarà el dissabte següent amb la seva banda i amb el seu repertori, i presentant per primera vegada en públic «Monstre», el tema nascut durant el confinament.

La següent cita, dia 19, la protagonitzaran Clara Gorrías i Cris Juanico, que presentaran un repertori de temes propis i cançons menorquines duites al seu terreny més personal. Per acabar, Leonmanso tancarà aquest Musiterrània el darrer dissabte de setembre.

El festival intenta ser una alternativa perquè els artistes amb una certa trajectòria «puguin presentar els seus treballs discogràfics» en el moment actual.

Entrades a la venda
Les entrades s’han posat a la venda aquest mateix dilluns. Es poden adquirir on line a través de la pàgina nanventura.es, presencialment a Can Saura dia 31, de 10.30 a 11.30 hores, i també una hora abans de cada concert al mateix Castell de Sant Nicolau.
«Les entrades valen 5 euros, és un preu simbòlic, però creim que a la cultura se li ha de donar valor».

Quant a l’escenari escollit, Gordi destaca l’espai incomparable del castell, arran de mar i amb el sol post, que a més permet organitzar l’aforament amb cadires disposades amb les corresponents distàncies. Hi haurà gel i, evidentment, l’ús de mascareta és obligatori.