Malena Alterio, sota la direcció de Pablo Rosal, participarà a «Los que hablan»

TW
0

El teatre representa una part destacada del programa del Teatre Principal dels pròxims cinc mesos, amb propostes com «Las criadas» o «Los que hablan», que durà a Menorca artistes nacionals com Ana Torrent, Malena Alterio o Luis Bermejo, i que es conjugaran amb espectacles amb accent local amb artistes com Enka Alonso, Àlvar Triay, Rodo Gener, Queralt Albinyana o Josep Mercadal.

El ‘Principal’ ha preparat un nodrit programa, on el teatre s’erigeix com una de les grans apostes. Passaran per la sala «Arminda, una història d’homes», de Joan Ramis i Ramis; «Canto jo i la muntanya balla», dirigit per Guillem Albà i Joan Arqué; el text d’Irene Petra «El nino» que s’encarrega de posar en escena Enka Alonso; o «A.K.A. (As know as)», l’obra de Daniel J. Meyer que interpreta Lluís Febrer.

En clau nacional, Luis Dugue dirigeix a Ana Torrent, Alicia Borrachero i Jorge Calvo a «Las criadas», un muntatge a partir de l’obra de Jean Genet. Mentre que Luis Bermejo i Malena Alterio, sota la direcció de Pablo Rosal, donaran forma a «Los que hablan».

El programa inclou dues propostes teatrals més. Són dos espectacles familiars. Per una banda l’espectacle familiar «La maleta», creat i interpretat per Anselm Serra i Jordi Pérez. I per l’altra, «Contes amagats», amb Marcel Gros.

Música i dansa

La música és una part destacada del programa, amb suggeriments ben variats, començant per «Il barbiere si Siviglia» en el marc de la Temporada d’Òpera de Maó (29 i 31 d’octubre); i després vindran «Laberintos ingeniosos» amb Xavier Díaz i Pedro Estevan, en el marc del IX Festival de Música Antiga de Maó (21 de novembre); «Yesum» amb Roberto Fonseca en el Festival de Jazz Alternatilla (28 de novembre); el pianista Suso González presentarà les «Músiques de la meva vida» (8 de desembre) i Anna Ferrer oferirà l’espectacle «Parenòstic» (8 de gener). No faltaran els concerts de Nadal o Cap d’Any del Conservatori de Menorca, la Banda de Música de Maó o l’Orquestra de Cambra de Menorca, amb un repertori dedicat a Gluck i Wagner. I el 18 de febrer Josep Colom (piano) i Ona Cardona (clarinet) presentaran el disc «Chiaroscuro».

Per últim, els dies 12 i 13 de febrer hi haurà una Mostra de Dansa.

Suggeriments teatrals

Dissabte, 9 d’octubre

«Arminda, una història d’homes», de Joan Ramis, amb la participació de Queralt Albinyana, Rodo Gener, Eugeni Marí, Josep Mercadal, Xavier Núñez i Àlvar Triay.

Divendres, 12 de novembre

«Las criadas», de Jean Genet, dirigit per Luis Duque i amb els actors Ana Torrent, Alicia Borrachero i Jorge Calvo.

Dijous, 19 de novembre

«Canto jo i la muntanya balla», d’Irene Solà, amb Guillem Albà i Joan Arqué en la direcció i els intèrprets Laura Aubert, Diego Lorca, Anna Sahun, Ireneu Tranis i Caterina Tugores.

Diumenge, 5 de desembre

«La maleta», espectacte familiar creat i interpretat per Anselm Serra i Jordi Pérez, amb la direcció escènica d’Anna Ross.   

Dilluns, 3 de gener

«Contes amagats», espectacle familiar de Marcel Gros.

Divendres, 14 de gener

«El nino», d’Irene Petra, dirigit per Loredana Volpe i interpretat per Enka Alonso.

Divendres, 21 de gener

«A.K.A. (Also Known As)», de Daniel J. Meyer, sota la direcció de Montse Rodríguez i amb l’actor Lluís Febrer.

Divendres, 25 de febrer

«Los que hablan», amb text i direcció de Pablo Rosal i la participació dels artistes Luis Bermejo i Malena Alterio.