Una activitat sobre arqueologia, en l’edició de l’any passat. | ARCHIVO

TW
1

Els dies 21 i 22 de maig, a Ciutadella, el festival Amalgama Kids omplirà Es Pla de Sant Joan de bon ambient, oci i cultura. I ho farà amb la que titllen com una «Edició Bestial», amb els animals com a temàtica central, per fer que la colàrsega del port de ponent torni a ser, ni que sigui per uns dies, aquell racó ple de vida que era antany, quan vaques, porcs, conills o gallines eren part del paisatge, tot convivint amb l’activitat pesquera pròpia del port i, també, amb la celebració dels actes festius que s’hi fan per Sant Joan.

L’associació Junts as Pla manté la seva aposta per «demostrar que Es Pla pot ser alguna cosa més que un aparcament», obrint «aquest entorn, des de la cultura i per a la ciutadania», «gràcies als generosos propietaris que ens han deixat els horts». També, destaca l’entitat, amb l’estaló de l’Ajuntament de Ciutadella, el Consell i la Fundació Baleària.

Espectacles, tallers i més

La fórmula del festival serà semblant a la de la primera edició. S’entén com un espai multidisciplinari on es conjugaran música, teatre, circ, contacontes i altres espectacles, amb la participació d’artistes locals, com Dos Sipiots, Sebas Clown o Ana Llorens. També enguany n’hi haurà alguns vinguts de fora, principalment de Catalunya (Soul & Funk, Peus de Porc) i Mallorca (Cia. Manipulats), però també d’altres regions com Múrcia, com és el cas de Chatungla.

A més, hi haurà diversitat de tallers, gràcies a la col·laboració d’un bon nombre d’entitats. Per exemple, Tallers d’Art, Líthica, GOB, Sa Cooperativa del Camp, Escola Municipal d’Art de Ciutadella, Pedro Faner Taller Creatiu, Tangram, Jazz Obert, Amics de la Mar, el Museu Municipal de Can Saura o el Teatre des Born.

El funcionament serà el mateix. Hi haurà activitats gratuïtes i altres de «micropagament» (d’1 o 3 euros) i les entrades es poden adquirir ja al web juntsaspla.com.

Seran propostes de curta durada (de 15 a 40 minuts) i amb aforaments reduïts i adequats a cada escenari, tenint en compte que la majoria d’espectacles es faran en hortals des Pla.

Una de les novetats d’aquesta edició és que també es faran activitats a la mateixa esplanada, com ara una de volteig i una altra de ponis a càrrec del Club Hípic Equiesport, o una que organitzarà Sa Cooperativa del Camp. Així mateix, al peu del Bastió de Sa Font hi haurà des de batucades, fins a un laberint.

Els més petits tindran, de nou, l’oportunitat de participar en el concurs de dibuix Junts as Pla, el qual girarà, és clar, al voltant del món animal. I s’habilitarà una zona de pícnic, on el públic podrà dinar dissabte, sigui duent el seu propi menjar, o aprofitant els punts de venda que hi haurà, d’empreses locals.

Els beneficis que s’obtenguin es destinaran a ajudar els refugiats d’Ucraïna.