La batlessa va estar acompanyada per la resta de la junta de caixers | Josep Bagur Gomila

TW
0

La batlessa de Maó, Àgueda Reynés, va reivindicar ahir el protagonisme per a cavalls, caixers i cavallers dins de les festes de la Mare de Déu de Gràcia, en una crida per «transmetre» i mantenir aquest respecte cap a la tradició i evitar que es pugui desvirtuar.

Aquesta defensa de la festa la va fer Reynés durant la tradicional reunió de caixers i cavallers que va tenir lloc al pati del Claustre del Carme. Va ser una «trobada de companyerisme» en què va començar demanant «bon rotllo» entre els membres de la qualcada, «imprescindible per unes bones festes».

Noticias relacionadas

La caixera batlessa va recordar «que la qualcada és l'eix de la festa», i que sense aquesta la celebració «seria una altra cosa». Així, va insistir en què «els caixers jugam un paper important i hem de transmetre» aquests valors.

Reynés va demanar als caixers responsabilitat, puntualitat per evitar «demores que desllueixin la festa», respecte cap als companys, a les autoritats, als ciutadans i als cavalls, comportaments adequats, pulcritud en la vestimenta de cavall i cavaller i, també, un estat d'ànim positiu.

Davant el risc d'accidents «com el de Ciutadella», Reynés va fer especial incidència en què «les corregudes no són una competició, són una exhibició».