Només surten de Barcelona en ocasions especials, com aquesta.

TW
6

Per fer-se una idea. Els gegants de la Ciutat de Barcelona, Jaume I i Violant d'Hongria, fan aproximadament un metre més d'alçada que en Tomeu i na Guida. Són dos gegants enormes. I pesen 90 kilograms cada un. Això fa que no sigui fàcil la seva mobilitat. Malgrat això, són els gegants convidats a les festes de la Mare de Déu de Gràcia de Maó. Ses majestats, propietat de l'Ajuntament de Barcelona, han acceptat la convidada amb motiu del 125 aniversari de les festes patronals de Maó. Tot un honor en una cita tan especial.

Noticias relacionadas

La mida excepcional de Jaume I i Violant d'Hongria ha obligat, fins i tot, a modificar el clàssic enramat dels carrers que aviat es disposarà per començar a generar ambient de festes. El regidor de Festes de l'Ajuntament de Maó, Héctor Pons, explica que no es reduirà ni un sol metre de banderetes. «Jo en posaria més, si pogués». Perquè els dos convidats puguin passar sense problemes es retira l'enramat del carrer de Gràcia i de la part superior de s'Arraval. A canvi s'enramaran els carrers Bon Aire i Bastió, ja que, explica Pons, per allà passa la qualcada.
L'Ajuntament de Maó va estudiar, per substituir les banderetes, instal·lar al carrer de Gràcia una trentena de banderoles adossades a les parets, però la factura pujava per damunt dels 2.500 euros, comenta el regidor de Festes, i es va considerar excessiu. «Es mantenen els 15.000 metres de banderetes, només es fa aquest canvi per la visita d'aquests dos gegants», argumenta. Els gegants de la Ciutat de Barcelona es consideren els més antics de Catalunya, tot i que les figures actuals van ser fabricades l'any 1992.

Héctor Pons explica, pel que fa a l'ornamentació dels carrers, que es mantendran les teles que a l'anterior mandat es van disposar a la Plaça Constitució per protegir del sol als participants al jaleo. D'aquesta manera es vol aprofitar al màxim una inversió ja feta.