Ciutadella. A ponent, l’arribada va seguir l’itinerari previst, encara que es va agilitzar | David Arquimbau

TW
6

La il·lusió ha tornat novament a Menorca de la mà dels Reis Mags d'Orient, que han tingut unes hores de molta feina per complir amb la tradicional visita a les llars menorquines. Una estada que va venir acompanyada de la pluja, que va fer acte de presència a tots els pobles, però que no va impedir el normal desenvolupament de les cavalcades. Tret d'un cas, el de Maó, on es va haver d'escurçar el recorregut.

A Ciutadella l'arribada de ses Majestats no es va alterar, només s'accelerà el ritme de la comitiva per si de cas. Així, els Reis van poder exhibir les seves carrosses noves. Baltasar ho va fer damunt d'una gran estora voladora, mentre que Melcior i Gaspar van arribar estirats per dos grans lleons, unes obres fetes per l'artista Sílvia Vivó.

Després de davallar pel Camí de Maó, la comitiva va continuar per la Contramurada fins a la Plaça des Pins i la Plaça des Born, on es va fer la tradicional aturada a les Cases Consistorials. La corporació municipal va rebre els Reis d'Orient als peus de l'escala, per acompanyar-los fins a la balconada, des d'on van pronunciar unes paraules, primer d'agraïment de la benvinguda, perquè «després del llarg viatge des d'Orient s'agraeix molt aquesta recepció» i, després, demanà «paciència, hi ha moltes coses a repartir». A més, van demanar que «ningú perdi la il·lusió, no sols per la nit d'avui, sinó per tot l'any, que si un persevera, tot arriba».


Maó

Noticias relacionadas

Igual que a Ciutadella, als municipis d'Alaior (es va escurçar un poc el recorregut), Ferreries, es Mercadal, es Migjorn Gran i es Castell, les rues es van poder fer sense grans problemes. No va ser així a Maó, on la pluja es va fer notar poc després de l'arribada de la comitiva reial al port. Al principi es va contemplar fer el recorregut previst, però de seguida es va prendre la decisió de conduir els Reis directament a l'Ajuntament.

Al moll, la batlessa Conxa Juanola i el regidor de Cultura Héctor Pons, acompanyats d'alguns infants, van rebre Melcior, Gaspar i Baltasar, als que conduïren fins a les seves carrosses, davant l'atenta mirada de les famílies, a banda i banda del passadís habilitat per tal que els Reis poguessin arribar fins als camions.

La batlessa va donar la benvinguda a aquests personatges tan esperats, tot advertint que «sabem que els fillets i filletes de Maó s'han portat molt bé».

Tal vegada per això Melcior va voler tranquilitzar als petits, dient que «ja fa dies vam rebre les vostres cartes» i que «per això hem vingut ben carregats de regals». Presents que Gaspar va especificar que n'hi havia també per als majors, mentre que Baltasar, en castellà, va recordar als «fillets que no tenen tantes coses com vosaltres». Peri això, va dir, «no vull que ningú es queixi, només volem que sigueu feliços amb el que us duim».