Els fillets esperaven amb molta il·lusió la seva oportunitat per poder ensabonar l’anyell | Gemma Andreu

TW
9

Ha començat el compte enrere per al blanc més blanc, el blanc que lluirà d'aquí uns pocs dies l'anyell del lloc de Binigafull, que esdevindrà protagonista destacat del Diumenge des Be.

Desenes de convidats van visitar ahir capvespre la finca del caixer pagès de tramuntana i la seva dona, Tòfol Bosch i Bel Allès, per presenciar i, també alguns, ajudar, en la que va ser la tradicional primera rentada del be de Sant Joan, l'animal que s'Homo des Be, Joan Allès, durà damunt les seves espatlles, representant la figura de Sant Joan Baptista, i acompanyat del seu germà Sebastià, que l'ajudarà.

Noticias relacionadas


Voluntaris il·lusionats

La trobada va ser ben festiva, i la van gaudir de forma especial els més petits, que van tenir l'oportunitat, fins i tot, de col·laborar en aquesta rentada per mirar d'obtenir la llana més blanca possible. I és que eren molts els que tenien ganes de banyar-se les mans i ensabonar l'anyell.
El be té un pes que està entre els 35 i els 40 kilos, i demà dimarts i dijous tornarà a passar per la banyera per tal presentar la millor imatge per al cap de setmana.

Serà ja dissabte quan la família del caixer pagès traslladarà l'animal fins a la seva posada, al nombre 48 del carrer Formentera, on es farà la vetlla del be. I d'allà sortiran el matí següent, per dirigir-se cap a ca's caixer senyor, davant de l'antiga església de Sant Josep.