Sant Joan 2016

Mans per aclarir es Be de Binigafull

|

Valorar:
Els fillets esperaven amb molta il·lusió la seva oportunitat per poder ensabonar l’anyell

Els fillets esperaven amb molta il·lusió la seva oportunitat per poder ensabonar l’anyell

Gemma Andreu

Ha començat el compte enrere per al blanc més blanc, el blanc que lluirà d'aquí uns pocs dies l'anyell del lloc de Binigafull, que esdevindrà protagonista destacat del Diumenge des Be.

Desenes de convidats van visitar ahir capvespre la finca del caixer pagès de tramuntana i la seva dona, Tòfol Bosch i Bel Allès, per presenciar i, també alguns, ajudar, en la que va ser la tradicional primera rentada del be de Sant Joan, l'animal que s'Homo des Be, Joan Allès, durà damunt les seves espatlles, representant la figura de Sant Joan Baptista, i acompanyat del seu germà Sebastià, que l'ajudarà.


Voluntaris il·lusionats

La trobada va ser ben festiva, i la van gaudir de forma especial els més petits, que van tenir l'oportunitat, fins i tot, de col·laborar en aquesta rentada per mirar d'obtenir la llana més blanca possible. I és que eren molts els que tenien ganes de banyar-se les mans i ensabonar l'anyell.
El be té un pes que està entre els 35 i els 40 kilos, i demà dimarts i dijous tornarà a passar per la banyera per tal presentar la millor imatge per al cap de setmana.

Serà ja dissabte quan la família del caixer pagès traslladarà l'animal fins a la seva posada, al nombre 48 del carrer Formentera, on es farà la vetlla del be. I d'allà sortiran el matí següent, per dirigir-se cap a ca's caixer senyor, davant de l'antiga església de Sant Josep.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

Anterior
Página 1 de 1
Siguiente

pffpfp
Hace más de 5 año

Plourà dissabte i diumenge jojojojo

Valoración:-4menosmas

A PODEMITA
Hace más de 5 año

PODEMITA Hace 8 horas MALTRATOOOOOOO Se te ve el plumero, los del PP llaman siempre Podemitas al partido que se llama Podemos, algunos simpatizantes del PP o del PP que llaman Podemitas a Podemos demuestran con este diminutivo despreciativo como odian a otros. A favor de... A favor de leyes contra el maltrato animal, a favor de empleo digno con sueldo digno, a favor de no congelar las prestaciones a la dependencia, a favor de... que se trata bien a los animales... contra el odio de los que utilizan palabras para humillar o despreciar a otros como por ejemplo, los que que dicen Podemitas, eso es odio. Me encantó Rivera en el debate. En cuanto a lavar al be, pues hay que lavar a muchos bes, eso es solo un acto infantil en una fiesta muy bonita.

Valoración:-2menosmas

Marga
Hace más de 5 año

M'estim més veure en be ben net i lluent que veure o trepitjar merdes de ca.

Valoración:4menosmas

PODEMITA
Hace más de 5 año

MALTRATOOOOOOO

Valoración:-6menosmas

Joan (DeCiutadella)
Hace más de 5 año

Si qualcú no vol veure noticies d'aquestes, que no les llegeixi, ningú els obliga. Però segur que som molts que sí ens agrada començar a ensumar aquests actes pre-festius per Ciutadella...

Valoración:0menosmas

animalista
Hace más de 5 año

Probe animal. Dónde están los animalistas defendiendo los derechos del pobre cordero? Basta ya!

Valoración:-5menosmas

CASA
Hace más de 5 año

cada año lo mismo foto des be¡¡ sois muy cansados¡¡ ahora freirme a rojos¡¡¡ lo deseo asi veran todo el mundo como sois¡¡

Valoración:-16menosmas

Cada any ses mateixes cares
Hace más de 5 año

Any darrera any sempre es veuen les mateixes persones rentant el be...

Valoración:6menosmas

jose
Hace más de 5 año

Pobre animal

Valoración:-20menosmas
Anterior
Página 1 de 1
Siguiente