L’Associació de Veïns des Castell va organitzar un any més, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Maó, el tradicional berenar que va impulsar un dels veïns més emblemàtics d’aquesta barriada, Joan Orfila ‘Yurca’. | Gemma Andreu

TW
0

Fidels a la cita de cada any i preservadors d'un acte que s'ha convertit en una tradició de les festes en honor a la Mare de Déu de Gràcia, els veïnes i veïnes del Camí des Castell, de Maó, van oferir ahir matí el berenar de caixers, que serveix per donar forces i energia a la primera jornada en què els cavalls i cavallers són els protagonistes de les festes.

L'Associació de Veïns des Castell va organitzar un any més, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Maó, el tradicional berenar que va impulsar un dels veïns més emblemàtics d'aquesta barriada, Joan Orfila 'Yurca', que va morir el setembe de fa sis anys. Precisament, la batlessa de Maó Conxa Juanola va fer un recordatori d'aquest fet en la seva intervenció ahir durant el berenar de caixers, en la que també va desitjar sort a tots els membres de la qualcada de les festes.

El regidor de Festes i caixer batle, Héctor Pons, va explicar el motiu pel qual la bandera de la qualcada llueix durant aquests dies un llaç negre: la recent defunció del cavaller Santi Seguí, que durant molts anys ha participat en les festes patronals de la ciutat.

Noticias relacionadas

Per la seva part, la presidenta del Consell insular, Maite Salord, va subratllar la seva alegria per poder assistir al berenar de caixer, després de que l'any passat no va poder estar-hi present per qüestions familiars. A més, Salord va confessar que, tot i la seva procedència de Ciutadella, el dia del pregó es va animar a cantar un fragment de la cançò «Es Mahón», extrem que podia confirmar el regidor maonès Vicenç Tur.

Reconeixement

Per altra banda, l'Associació de Veïns des Camí des Castell va fer un reconeixement públic a tres persones que, en paraules del vicepresident de l'entitat veïnal, José Tudurí, «són peces fonamentals en les activitats que organitza l'associació». Es tracta de Pilar Pérez, na Pili; Valentina Solera, na Valen; i Maria Portella, na Mari.

Les tres dones van rebre un placa en agraïment als serveis prestats de manera altruista durant anys.

Després dels breus parlaments l'acte de reconeixement i la intervenció del pregoner popular Joan Sans, els assistents a l'acte festiu van poder assaborir el berenar: piltes amb salsa, callos, carn amb fessols, pa amb embotits i coca amb xocolati, entre altres.