Jurat. Quatre arquitectes de reconegut prestigi han elegit les obres guanyadores - Gemma

TW
0

L'alberg sa Vinyeta de Ciutadella ha obtingut el reconeixement de la Demarcació a Menorca del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Balears, que li ha atorgat el Millor Premi d'Arquitectura de Menorca 2005-2006-2007-2008. L'actuació realitzada a sa Vinyeta és obra dels arquitectes Pep Ripoll (Palma, 1970) i Juan Miguel Tizón (Palma, 1973) i es va realitzar a l'any 2006 gràcies a haver quedat primers finalistes en un concurs l'any 2002. La intervenció consta d'una obra de nova planta que es divideix en dos cossos horitzontals que s'articulen amb l'edifici antic que s'ha deixat intacte, un dels nous cossos conté habitacions i l'altra serveis diversos.

El Premi Habitatge Unifamiliar, al que van optar 34 projectes dels 98 totals presentats, el comparteixen ex-aequo l'arquitecte Xavier Mantolán Seguí per la Casa Melià-Vidal a Cala Llonga i l'arquitecta Maria Teresa de Olivar Oliver per l'habitatge a Cala en Blanes de Ciutadella. L'obra de Mantolán es destaca per la novetat del tractament de la coberta i com s'articula envers la secció de l'edifici i del terreny, i la d'Olivar per estar articulada entorn a un pati i contenir àmplies obertures horitzontals des de les que es gaudeixen bones vistes. La menció especial d'aquest premi ha estat per a l'arquitecte Joan Enric Vilardell i Santacana que va presentar un habitatge a Binibeca Vell de Sant Lluís.

L'equip Flexo Arquitectura, integrat per Tomeu Ramis, Aixa del Rey i Bàrbara Vich, ha aconseguit amb els 25 habitatges VPO de Maó el premi Habitatge Col·lectiu. Els habitatges s'articulen al llarg d'un corredor exterior i es defineixen com a petits apartaments. La menció especial en aquesta ocasió ha estat per Edifici Maqueta de l'arquitecte Jaume Falguera Claverc.

El mòdul d'Educació Infantil al CP Pintor Torrent de Ciutadella ha obtingut el primer premi de la secció Edificis d'ús públic o espai públic, obra de l'equip Bennasar-Noguera SC format per les arquitectes Maria Isabel Bennàsar i Anna Noguera. La senzillesa del seu programa és una de les qüestions més destacades d'aquest projecte. La Prefectura de Policia Local de Ciutadella, de l'estudi Xavier Pons Estudi Arquitectura S.L., ha obtingut la menció especial.

Sa Vinyeta, que finalment es distingeix amb la categoria Millor Premi, havia estat premiada en l'apartat Actuacions en Edificis Existents. En aquesta mateixa secció s'han atorgat dues mencions especials, la primera a la Restauració de l'Església de Santa Eulàlia d'Alaior, obra dels arquitectes Joan J. Gomila i Domènec Enrich i la segona menció a "Una flor al cap", intervenció al Centre de Cultura de Sa Nostra obra d'Antoni Garcia Romero.
El jurat, que es va reunir dilluns a la seu del Col·legi, va estar integrat per Manuel Ruisánchez Capelastegui, Alfredo Linares Soler, Pau Ignasi Bosch Carretero i Miguel Sintes Coll.