Patis - Archivo

TW
0

Alaior tornarà a ser lloc d'encontre, de cultura, de tradició i d'esbarjo, però sobretot, seu de curiosos que desitgin contemplar, esglaiar-se i somiar.

Un total de quinze patis del poble es convertiran entre avui i demà en sala d'exposicions a l'aire lliure on poder contemplar música, teatre o art.

Els patis participants en la iniciativa d'Alopatis obriran les portes ben embellits de 19 a 21.30 hores i en cadascun dels espais el públic podrà contemplar una activitat d'una durada aproximada de deu o quinze minuts que s'anirà repetint (amb aturades d'uns deu minuts entre actuació i actuació) per tal que el visitant pugui fer una volta pel poble i descobrir l'essència d'aquests espais.

Segons indica el regidor d'Educació, Cultura i Participació Ciutadana, Josep Portella, "es tracta d'una iniciativa de la qual desconeixem la resposta que tindrà ja que no hi ha precedents en què basar-se" i creu que Alopatis neix a Alaior sense tenir cap referent en tot Balears.

L'objectiu de la proposta recau en crear un atractiu de poble durant un cap de setmana, posar en valor l'element dels patis que malgrat passin una mica desapercebuts en estar de portes cap a dins de les llars tenen una forta autoritat, així com oferir altres perspectives de com contemplar la ciutat.

Així mateix, el regidor d'Educació i Cultura ressalta que l'experiència d'Aloart va rebre una multitudinària predisposició d'espais que en aquesta convocatòria no ha estat tan destacada degut principalment a que els patis solen trobar-se a l'interior de les cases i en molts de casos s'ha de creuar tota la llar per arribar-hi. Així i tot agraeix als propietaris que han posat a disposició els seus espais amb encant i anima la resta de població a apuntar-se per exhibir la bellesa dels jardins de cara a l'any que ve.

Portella assenyala que Alaior gaudeix d'espais exteriors de gran atractiu. Avança que la gent es trobarà amb patis entre cases, patis que són jardins, patis enrajolats, patis ornamentats amb plantes i ramells i patis amb tradició.

La regidoria ha invertit 4.000 euros en la proposta.

És així com avui i demà s'obriran les portes d'uns indrets que fins el moment lluïen a les fosques.