Imatge. La fotografia posa en relleu la restauració de l’edifici i l’acondicionament de l’entorn - Emilio Chamizo

TW
0

La Fundación Hospital Isla del Rey està d'enhorabona. L'Assemblea Parlamentària del Mediterrani ha distingit l'organització amb el seu premi anual que posa en relleu l'excel·lència del treball i els seus ideals mediterranis. L'entrega del premi serà el pròxim 30 d'octubre a la capital marroquí de Rabat i des de la Fundació ja s'està organitzant un viatge al qual està previst que assisteixin més de 80 persones.

El general Luís Alejandre va rebre fa uns dies la notícia de part del secretari de l'Assemblea Parlamentària del Mediterrani (APM), Sergio Piazzi. El premi d'APM aposta per reconèixer les iniciatives que demostren amb el seu treball i esforç un compromís en l'assoliment i la promoció dels ideals mediterranis. Les actuacions realitzades per tot el col·lectiu que conforma la Fundación Hospital Isla del Rey per a la recuperació de l'antic hospital anglès i la seva revalorització es veuen així reconegudes també fora de Menorca.
L'Assemblea Parlamentària del Mediterrani és una organització interparlamentària, amb seu del secretariat a Malta, formada per vint-i-cinc països entre els quals, curiosament, no figura Espanya. Va ser fundada a Aman l'any 2006 com a resultat d'un procés dut a terme a la Unió Interparlamentària. La labor de l'APM ha estat reconeguda per l'Assemblea General de la ONU quan l'any 2009 li va atorgar l'estatus d'observadora.

La Fundación Hospital Isla del Rey rep aquesta distinció quan només falten 128 dies per la celebració del tercer centenari de la creació de l'hospital que manaren construir els anglesos en la que llavors van anomenar Bloody Island. L'Almirall John Jennings, comandant del Mediterrani, va encarregar-se de la concepció del primer hospital de l'Illa.

El general Luís Alejandre recordava ahir la posició estratègica del port de Maó en el centre del Mediterrani Occidental "i l'Illa del Rei està en el centre del port, estam realment ben centrats", va comentar.