TW
0

autofitxa
Vaig néixer a Maó el 1978 i vaig cursar el Batxiller Artístic. Estic casada i som mare de dos fillets de cinc anys i un any i mig. He fet cursos de fotografia, però en gran part som autodidacta. La maternitat m'ha fet obrir els ulls a una nova vessant: fotografiar nadons. Fa un any vaig obrir l'Estudi Especial Nadó, al carrer Maria Lluïsa Serra de Maó. M'agrada tot allò relacionat amb Menorca, també passejar pel camp, els esports, la música i el món que envolta els fillets.

Com se li acudí especialitzar-se en la fotografia de fillets del cel?
Feia feina a un estudi fotogràfic a Maó i va entrar un fillet amb la mare. Era de color. Vaig pensar 'aquests rissos i morros els he de retratar'. Sa mare es va prestar i van venir a casa. Aquell dia em vaig decidir. Va començar com un 'hobby' i feia fotos a amigues embarassades i els seus nadons. Vaig estar quatre anys fent açò, anant de casa en casa. Quan va néixer el meu petit, ara fa un any i mig, vaig decidir ubicar-me a un lloc i que les mares venguessin.

Com és l'experiència de retratar els nadons? Com és una sessió fotogràfica?
Fa falta molta paciència, però és molt, molt polit i gratificant. Una sessió dura un mínim de tres hores. Has d'anar al ritme dels nadons: si han de mamar, si s'han de canviar o si es cansen i s'han d'agafar en braços. Has de crear un entorn còmode, que hi hagi molt de caliu. Cuido molt la música ambiental pausada, que hi hagi la temperatura adequada. És important que els pares i mares des del primer moment m'agafin confiança.

Què cerquen els pares i mares que acudeixen al seu estudi?
En el moment del naixement hi ha moltes emocions en joc, tot és polit i hi ha les ganes de retratar-ho, tenir una imatge per recordar aquests moments. Una sessió dóna per unes 50 fotografies, en diferents escenaris, a gust dels pares i mares. Primer, faig el retrat del nadó sense cap complement i després amb diferents elements. També quan dormen, aprofitam el recurs de les paneres. I després fem les fotos de la família sencera. Les imatges s'entreguen en format digital i en alta resolució. Després poden triar per fer un àlbum, targetes de presentació per a la família o ampliacions. Molts pares te demanen fer el seguiment fotogràfic a partir de les 32 setmanes de l'embaràs i fins que el fillet té un any.

Com actuen els petits grans protagonistes davant la càmera?
Si són nadons són fantàstics. Als tres i cinc mesos és més difícil retratar-los, perquè encara no s'aguanten asseguts. Els costa alçar el cap, no permeten gaire joc. Hi ha famílies que fan tot el seguiment i veus tot el procés de creixement: des del primer somriure fins el creuament de mirades del fillet amb els pares.

En època de crisi, el seu és un projecte empresarial que funciona...
Obrir el local m'ha obert moltes portes, no tenc prou hores per atendre totes les comandes. És increïble, és una oferta que ha agradat molt i ha caigut en gràcia. La gent me diu que és una cosa molt novedosa.

Es nota que està encantada amb la seva feina!
Moltíssim, disfrut. M'agradaria que un dia poguéssiu estar presents a una sessió. Es viu la màgia de l'instant, és un moment molt íntim. És molt important conèixer la família i llavors ja saps com fotografiar per a captar el millor moment de l'infant.