presentació. A la seu del Moviment de Renovació Pedagògica, a Ciutadella - i.p.d.r.

TW
0

El Moviment de Renovació Pedagògica de Menorca (MRPM) ha decidit interrompre per primera vegada, després de 34 anys, la celebració de l'Escola d'Estiu per a Ensenyants, un punt de trobada i de formació per als mestres i professors d'Educació Infantil, Primària i Secundària que ha trobat en la situació econòmica actual un fre infranquejable.

Així ho lamenten els coordinadors del MRPM, que ahir van explicar que l'associació ha hagut de renunciar a l'organització de l'Escola d'Estiu per a Ensenyants "per motius econòmics".

"El Govern balear encara no ens ha pagat la subvenció aprovada i confirmada de 2010, i la de 2011 que també s'havia aprovat va ser revocada posteriorment", recorden recordant que el deute puja fins els 8.500 euros. Igualment, també el Consell manté un deute amb l'entitat, uns 3.000 euros corresponents a la meitat de l'assignació de 2011. Una manca de liquiditat "ha impedit fer l'Escola d'Estiu, però no ens hem volgut resignar a no fer res".

Jornades de reflexió

Així, el MRPM ha anunciat que els dies 27 i 28 d'agost es faran unes Jornades d'Estiu per a la reflexió i el debat sobre "el model d'escola actual condicionat per la visió economicista i elitista, un model que imposa l'excel·lència i la competitivitat" entre els alumnes, i que acaba creant desigualtats i diferències socials que esdevenen definitives i que suprimeixen la igualtat de condicions entre ciutadans.

Per això s'han preparat dos matins amb un total de tres ponències o temes de debat, "Quin és el pensament que domina en el món actual i en l'educació" coordinat per la pedagoga menorquina Pilar Benejam; "Educar per a l'excel·lència o l'excel·lència d'educar" a càrrec del doctor en Filosofia i Ciències de l'Educació Juli Palou; i "Què ha de quedar demà del que ensenyam avui" amb el pedagog de la Universitat de les Illes Balears Pere Alzina.

Una vegada tractats els temes, dimarts després de la darrera ponència, es farà una taula rodona on s'exposaran les conclusions i es redactarà un document recollint com hauria de ser, segons els docents, el model educatiu, basat en la llengua pròpia com a element cohesionador.

Igualtat d'oportunitats

Des del MRPM defensen un model d'escola inclusiva i diversa, partint del fet que "a les aules cada vegada hi ha més diversitat". Per això, si s'implanta el model que impulsa el Govern central, que "cerca l'excel·lència, les elits socials segregant els estudiants" en funció dels resultats. Un model que, segons denuncien, no farà més que agreujar les diferències entre classes socials, oferint menys oportunitats i ensorrant les classes més desfavorides, creant una escola selectiva.