TW
0

autofitxa
Em dic Isabel Pons, però tothom em coneix per Lita. Sóc d'Alaior i tenc 46 anys. Estic casada i tenc dos fills, en Pau de 17 anys, i na Nina de 14. Sóc empresària. M'agrada molt ballar, passejar pel camp i també, veure pel·lícules d'acció. Sóc la nova presidenta de l'Associació de Comerciants d'Alaior.

Quan comença el contacte amb l'associació?
Va ser arrel de comprar una part d'una botiga. Hi vaig començar fent feina fins que un dia em va sorgir l'oportunitat de comprar-ne una part. Fou en aquell moment que vaig entrar a l'associació. Durant quatre anys he estat dins la junta directiva com a secretària.

I de la secretaria a la direcció, no?
A l'assemblea de finals de novembre, tots els de la junta acabàvem. Jo vaig decidir seguir, més que res per ajudar i donar continuïtat al projecte desenvolupat aquests anys que ens ha duit molta feina. Una vegada elegits els membres de la nova junta, de forma interna s'elegeixen els càrrecs que desenvoluparà cada membre.

Com afronta aquesta nova etapa?
Amb molta il·lusió. Janet Vinent ha deixat el llistó molt alt.

Quins objectius us heu marcat?
Continuar amb la mateixa línia encetada per l'anterior junta que passa per alçar Alaior i aconseguir que la gent es consciencïi que comprar a Alaior duu beneficis per a tothom perquè recolzar el sector comercial duu creació de llocs de feina. Volem seguir fent poble. 

Quants socis formen l'associació?
Ara som 82 socis.

Alaior va patir uns mesos bastant crítics. Molts negocis van tancar. Quin és l'estat actual de salut del teixit comercial?
Sí que hi va haver una allau de negocis que van tancar portes per no poder subsistir. Ara estem notant que es mantenen i fins i tot se n'han obert de nous. El petit comerç és qui aguanta el poble. Allò que no volem és que Alaior es converteixi en poble dormitori. I si no ho recolzem els alaiorencs no podem esperar que els externs ho facin. És per això que l'associació ha de ser dinamitzadora i ha de fer renou organitzant activitats.

Davant l'arribada de grans superfícies i franquícies, amb quines armes ha de lluitar el petit comerç?
Amb el tracte personal i familiar que podem oferir.

Quines activitats teniu previstes a desenvolupar?
La més propera és el Mercat d'Estocs dels propers 15, 16 i 17 de febrer.