Recepció. Els estudiants van rebre la benvinguda al Saló Gòtic - Paco Sturla

TW
0

Els alumnes dels instituts Santa Coloma de Farners i Josep Maria Quadrado que participen en l'intercanvi Velo-bici.cat, van completar ahir la segona de les etapes previstes per la geografia menorquina, i que va acabar amb una recepció a l'Ajuntament de Ciutadella.

L'acte va tenir lloc el capvespre al Saló Gòtic del Consistori. Allà, les regidores Francisca Marquès i Juana Mari Pons van donar la benvinguda als joves catalans que aquests dies visiten l'Illa, completant la segona fase d'aquest intercanvi educatiu i cicloturístic entre els dos instituts.

Aquesta recepció es va fer després que els estudiants haguessin completat la segona ruta en bicicleta per camins de Menorca. Un traçat que, tot i que inicialment incloïa una visita al barranc d'Algendar i un recorregut pel Camí Reial, finalment es va modificar per presentar cert risc, tenint en compte la pluja d'aquests dies.

Així, les bicicletes van iniciar el recorregut pel Camí Vell de Ciutadella, per anar cap a Santa Galdana, on van dinar. Ja al capvespre, l'expedició es va dirigir cap a Macarella i, tot i que tampoc estava previst, fins a Cala en Turqueta. Des d'allà, el grup enfilà cap a Sant Joan de Missa, on els joves van poder visitar l'ermita. L'historiador i a la vegada director de l'IES Josep Maria Quadrado, Miquel Àngel Casasnovas, es va encarregar d'explicar l'origen, el per què i els actes més importants de les festes de Sant Joan.
Aquella va ser la darrera aturada de la ruta d'ahir, abans d'emprendre el camí de tornada cap a Ciutadella.

Com explicava ahir un dels professors responsables d'aquesta experiència, Pere Ferrer, aquests dies tot està anant molt bé. "Tot i que el temps no acompanya gaire, els al·lots han demostrat coratge i esforç, i no hem hagut d'anular cap de les activitats previstes". Així, ni la pluja que ha remullat els joves en algun moment, ha impedit que les etapes es celebressin, modificant només alguns trams, però amb normalitat.

Acampada
Avui, els alumnes inicien la tercera ruta, per la zona nord de Menorca. Es desplaçaran en autobús fins a Addaia, des d'on prendran pel Camí de Cavalls en direcció a Sa Torreta i a Sa Torre Blanca, on visitaran el poblat homònim, i aprofitant-ho per incloure continguts didàctics sobre l'època talaiòtica, visitant aquest jaciment arqueològic amb talaiot i recinte de taula.

Els joves continuaran la ruta passant pels camins de sa Boval i des Puntarró, per dirigir-se cap a Sant Llorenç de Binixems i acabar a Son Putxet, on hi faran nit.

Per demà està previst que els alumnes vagin des de Son Putxet fins a Ses Salines. Aquesta excursió permetrà passar pel lloc de Son Gall, on coneixeran les explotacions ramaderes de Menorca. Allà no només veuran com es fa el formatge, sinó que podran posar-ho en pràctica, munyint i fent algunes fogasses. La jornada es completarà visitant llocs com Sa Roca, Son Saura, S'Albufera (on se'ls parlarà de la Reserva de la Biosfera) i, finalment, Ses Salines, on hi haurà sessió d'esports nàutics, com la vela i el caiac.