Quetglas. Els assistents podran gaudir dels coneixements de l’artista de Ciutadella - Arxiu

TW
0

Serà, sens dubte, la millor de les oportunitats per a aquells que desitgin aprendre i perfeccionar el traç de la mà d'un primer espasa. Menorca Plein Air ha organitzat una classe magistral de pintura amb Matías Quetglas (Ciutadella, 1946). Durant tres dies (7, 8 i 9 de juny) els assistents podran absorbir tots els ensenyaments de qui ha construït una dilatada i reconeguda carrera artística.

La proposta consisteix en una aproximació a la trajectòria de la seva obra, així com a participar dels seus processos pictòrics i consells al llarg d'un cap de setmana enriquidor amb tallers pràctics i participatius.

En la masterclass de pintura s'ha separat la part més teòrica sobre el coneixement de l'obra de Quetglas, de la part pràctica del taller de pintura. D'aquesta manera una persona pot assistir a una sola part o a totes dues.

Sopar-exposició
La primera sessió s'ha organitzat al voltant d'un sopar-exposició que tindrà lloc al restaurant Binissuès. Allà Juan Elorduy i el mateix Quetglas comentaran el recorregut des que l'autor va sortir de Menorca l'any 1965 fins avui. Es projectaran imatges de les seves pintures i fites de la seva vida. Simultàniament es preveu presentar una petita mostra d'obra recent de pintura i gravats. L'objectiu és "crear un ambient càlid i proper" al voltant de l'artista alhora que Menorca Plein Air li ret un merescut homenatge a qui "segurament és el pintor viu de major projecció de Menorca".

L'apartat de taller es realitzarà durant tota una jornada a les cases de Mongofra i a les Bodegues de Binifadet. Les places són limitades per tal d'oferir un ensenyament personalitzat. Els participants podran veure en directe com l'artista crea una obra nova i qui vulgui podrà practicar les seves tècniques i compartir recursos amb el mateix Quetglas com a mestre. A Binifadet, els alumnes treballaran la natura morta sobre el tema del vi.

El pintor, gravador i escultor menorquí resideix a Madrid des de 1966 on va anar a estudiar a l'Escola de Belles Arts Sant Ferran. També va estudiar amb Antonio López, Echauz i Barjola. En la seva formació també van ser determinants diverses estades a Itàlia a finals dels vuitanta, on va connectar amb els clàssics i la pintura metafísica. Ha realitzat més d'un centenar d'exposicions individuals i la seva obra és present a museus i col·leccions de tot el món.

Per a aquesta masterclass Menorca Plein Air compta amb la col·laboració de la Fundació Rubió Tudurí Andrómaco, Enyorança Vídeos, Galeria Retxa, Restaurant Binissuès i Bodegues Binifadet.