TW
0

autofitxa
Som els germans Víctor i Fonsu Torrent Vivó, tenim 27 i 33 anys i som de Ciutadella. Des del mes de novembre regentem un bar a la Plaça des Pins de Ciutadella, i ara que s'atraca Sant Joan hem pensat en organitzar un concurs de sonar el fabiol.

En què consisteix aquest concurs que preparen?
És la primera vegada que ho feim. És un concurs de sonar fabiol, sense tambor. Es tracte de que pugui venir gent i fer una sonada de fabiol, i veure qui ho ha fet millor. La idea és passar una bona estona amb un ambient ben santjoaner.

D'on sorgeix aquesta idea?
És una idea del nostre germà, en Pepe. L'organitzem juntament amb el setmanari "El Iris", en el marc de la celebració del seu centenari, i ho patrocina Fincas Llongas. Tenint en compte que el bar es diu Es Fabiol, hi venia massa bé fer qualque cosa relacionada amb Sant Joan. I va ser el propi nom del local el que ens ho va suggerir, perquè si hi ha altres concursos, com el del cartell, per què no un per a sonadors de fabiol?

Qui hi pot participar?
Està obert a tothom. Hem pensat que hi haurà dues categories, la infantil, per a fillets de fins a 12 anys, i una altre per a participants a partir de 12 anys.

Quan està previst que es faci aquest esdeveniment?
El concurs es farà el divendres abans del Dia des Be, dia 14. Començarà a les vuit del vespre i s'allargarà en funció dels participants que hi hagi.

Com es decidiran els guanyadors?
Per a la categoria de fillets, el guanyador es decidirà a través del públic. Guanyarà el que rebi més aplaudiments de la gent. Mentre que per als adults hi haurà un jurat, format per tres persones expertes en temes de fabiols, que valoraran la manera de sonar de cada un, i també si saben fer les diferents tonades.

Quins premis es lliuraran?
El guanyador en la categoria adulta tindrà com a obsequi un menú per a dues persones al nostre establiment, amb un cocktail de Sant Joan de la casa. I per als fillets, el que guanyi tindrà també un menú, per a ell i els seus pares, i un bon gelat. A més, "El Iris" regalarà els llibres de les Festes de Sant Joan i el receptari de cuina de Sant Joan als guanyadors. I tots els participants rebran el calendari de les festes.

Com ho han de fer les persones interessades per poder participar?
Han de venir al local per inscriure's, o també ho poden fer a través de la pàgina de l'establiment a Facebook. Tenen de temps fins el dia abans. I el dia del concurs, cada u hauria de dur el seu fabiol, encara que si algú no en té també en tindrem aquí, perquè ningú que vulgui participar no es pugui quedar sense fer-ho. Esperem que la idea agradi i que puguem repetir la iniciativa els propers anys, per contribuir i fer ambient els dies previs a les festes.