TW
0

Autofitxa

Sóc en Bosco Marquès Gregori, tenc 28 anys i sóc de Ciutadella. La meva parella és na Gemma. Vaig estudiar un cicle formatiu de grau superior d'Animació Sociocultural, però ara mateix no hi faig feina. Estic treballant en un supermercat al Lago de Cala en Bosc. En el meu temps lliure m'agrada anar a pescar, els jocs de taula, llegir, escoltar música i el cinema.

Quants anys fa que treballa com a dependent?
Aquest és el quart any que m'hi dedico.

Què és el millor de l'aquesta feina?
El millor és el tracte amb la gent, i que et permet practicar i aprendre anglès.

I el més feixuc?
Que són moltes hores i que a l'estiu la jornada és llarga, feim feina fins tard, i diumenges i festius.

És una feina que va de menys a més.
Sí, al principi feim poques hores però després acabem fent bastanta més feina. I a final de temporada acabem fent menys feina.

Hi comença a haver ambient per Cala en Bosc?
Es va notant. Hi ha diferència entre el que hi havia a principis de maig i el que hi ha ara. I es suposa que el juny ja ha d'anar bé la cosa.

D'on és el turista que hi ha ara per aquí?
Sobretot hi ha anglesos i alemanys. I el juliol i l'agost, sobretot italians. I a diferència de l'any passat estem veient que hi ha molts suecs també, sobretot a la zona de Cala en Bosc.

I de turisme rus del que es comença a parlar?
No, de russos no en veim encara.

Quins són els productes que més tirada tenen?
L'anglès el que més cerca és el producte anglès, compren aquí el que compren a casa seva. L'italià compra més bijuteria i articles de regal, i el suec és tal vegada el que més s'interessa per un bòtil de gin de Menorca o una peça de formatge, per coses d'aquí. Els turistes anglesos quasi no s'hi interessen, els alemanys un poc més.

I quant a la venda d'alcohol? Hi ha el mite de que quan vénen a Espanya aprofiten per beure.
Jo no he viscut el que passava anys enrere, però em diuen que no és igual. No és com fa deu anys, que carregaven de capses de licor. Ara compren alcohol molt econòmic, no cerquen marques.

Per aquesta zona també hi ha turistes de l'IMSERSO a principi i final d'any. Com són aquests clients?
També és un turisme fluix, ja no gasten en souvenirs com abans. Abans gastaven molt en davantals, pedaços de cuina o didals de Menorca. Però ja no hi gasten amb aquestes coses.

Què hi falta a Cala en Bosc per respondre millor al turisme?
Jo crec que s'ha de condicionar un poc la urbanització, que arreglin les voravies. Avui per avui li sobra oferta, hi ha molts restaurants, no hi ha feina per a tots, només n'hi ha durant dos mesos. En canvi, no hi ha gens d'oci nocturn, després de sopar els turistes no tenen on anar.