Trobada. Miquel Salord va entregar quatre pells, que serviran per elaborar el vestit de s’Homo des Be - Paco Sturla

TW
0

L'assaonador, Miquel Salord, va fer entrega ahir de quatre pells de be al caixer pagès de Migjorn, Pau Bosch Moll i la seva dona, Pili Marquès, qui serà l'encarregada d'elaborar el vestit que lluirà s'Homo des Be el proper 16 de juny.

L'entrega de les pells va tenir lloc ahir capvespre, a casa de Miquel Salord. Un lliurament que es produïa després de mesos de feina per aconseguir la textura i el color adequats.

Durant els mesos de febrer i març, Salord es va encarregar d'arreplegar una vintena de pells de be. D'aquella primera selecció se'n van anar destriant les millors, fins a obtenir les set o vuit. Finalment, i després d'un delicat procés, l'assaonador va presentar al caixer pagès les quatre peces amb millors qualitats.

Miquel Salord va aprendre l'ofici d'assaonador del seu pare, Miquel Salord Sastre, en Miquel de Ca'n Conxa, així com d'un bon amic seu, Joan Capó "Es Conete".

Ells li van mostrar els secrets i les maneres per aconseguir unes bones pells de be.

Aquelles ensenyances són les que serveixen perquè Miquel Salord continuï ara la tradició familiar, una vegada el seu pare ja no és entre nosaltres. I el relleu està garantit, perquè el petit Miquel ja comença a saber què és una bona pell de be. "Per jo és un sentiment molt gran poder fer les pells, per la relació que va tenir amb el meu pare. És un orgull i una satisfacció veure que la teva feina és el centre d'atenció de tothom", expressava l'assaonador instants abans d'entregar les pells.

Ara és el torn de la dona del caixer pagès, que haurà de cosir les pells per donar forma al vestit que durà Llorenç, el germà de Pau Bosch, s'Homo des Be, representant la figura de Sant Joan Bautista, com anunciador de la festa.