Un raig d'esperança. Des de l'Orfeó apelen a la sensibilitat de la societat per recaptar fons per entitats com Caritas, que està desbordada davant d'aquesta crisi - Gemma Andreu

TW
0

«Si hem decidit fer un homenatge a Caritas és perquè l'Orfeó neix de la sensibilitat d'un poble treballador». Amb aquestes paraules explicava el vicepresident de l'entitat cultural de Maó, Albano Gómez, el per què dels dos concerts lírics que els propers dies 16 i 17 tindran lloc al seu teatre.

Una iniciativa per recaptar fons per a Caritas, que fa «una feina impagable». Per això, «des de la junta ho tenim clar, i ho farem les vegades que siguin necessàries. Nosaltres tampoc tenim doblers, però oferim tot el que tenim», manifestava Gómez.

Aquestes són les motivacions per organitzar dos concerts el proper cap de setmana. El primer, dissabte dia 16, serà una actuació de «noves veus líriques».

Hi actuaran les sopranos Alícia Coll, Ana Gomila, Camila Tudurí, Juana Melià, Lola Navarro i Marina Pons, la mezzosoprano Assumpta Carreras, el baríton Pedro Mercadal, el baix Pau Serra, i els tenors Toni Seguí i Toni Pons.

Tots ells, acompanyats al teclat del piano per Lola Mir, Jesús Ferrer i Xavier Tortosa, i hi participaran els professors Maria Victòria Vicente, Montse Mercadal i Sabine Kern.

Aquesta actuació començarà a les 20 hores, i inclou àries barroques com «Pastorello d'un povero armento» de l'òpera «Rodelinda» de Häendel, peces del classicisme com pot ser «Deh vieni, non tardar» de «Las bodas de Figaro» de Mozart, i també hi haurà mostres del gènere Lied alemany, de la cançó francesa, del Bel Canto del segle XIX o de la sarsuela espanyola.

Ja diumenge, dia 17, l'escenari serà per a veus més veteranes. Hi seran Elena Carreras, María José Sosa, Viki Riera, Jaume Olives, Joan Mercadal i Paulino Maria, dirigits per la pianista Marlén Coll, i acompanyats tant en l'obertura com en la clausura per la cinquantena de veus del Cor de l'Orfeó Maonès.

Aquest concert començarà a les 19 hores, i s'hi escoltaran temes com «Las mañanitas», de l'òpera «Don Gil de Alcalá» o «Casa mia figlia» de «El dúo de la africana».

El preu de les entrades és de 10 euros, i s'habilita una fila zero per poder recaptar més en benefici de Caritas. En nom de l'entitat diocesana, Rafel Portella va «donar les gràcies a l'Orfeó i a tots els que participen» en aquests concerts benèfics.