A contrarellotge. Els artistes només tenen fins diumenge per realitzar les seves creacions. - Gemma Andreu

TW
0

Els graffitis i l'anomenada 'action painting' o pintura mural són els protagonistes, aquest cap de setmana, al Parc des Freginal. Allà, i en combinació amb altres disciplines com la música, el teatre o la dansa, conformen un espai lúdic i cultural interdisciplinar.

Aquesta proposta està emmarcada en el Programa d'Entitats Culturals 2013 del Consell, i arriba de la mà de Vessel Cultural, una associació interdisciplinar de professionals internacionals de les arts per a la producció creativa de continguts.

L'element principal del Festival Mô d'Art Urbà Interactiu és la pintura mural i el graffiti. Els grans murs de l'antic pavelló de l'Alcazar serveixen perquè quatre artistes urbans de reconegut prestigi facin les seves creacions.

El graffiti més gran és el del valencià Napol, qui proposa una espècie de Minotaure estirat a terra, en posició fetal, que bé podria representar el costat més dèbil del personatge.

A l'altre mur de l'aparcament, el també valencià Deih hi dibuixa un pilot que està apretant un botó. Un botó que com ell mateix explica, pot ser el de l'autodestrucció o el de la renovació, segons ho interpreti cadascú.

El tercer disseny és obra de l'hispanoxinès Ang Wei, qui utilitza 'rodillo' de pintor per representar dos personatges estirats, dormint, i que a l'igual que les altres il·lustracions, també conté crítica social, reclamant una societat més desperta i reivindicativa.

Per últim, l'alacantí Cohen ha optat per uns personatges més infantils, una guineu i un conill, ambdós suspesos en l'aire i oferint també llibertat d'interpretacions.

Els treballs han d'estar acabats diumenge, en un temps record tenint en compte les dimensions dels murs.