El disc surt a la venda dia 2, l'endemà del primer concert a Girona

TW
0

El proper 2 de desembre surt a la venda el nou disc de Cris Juanico, «Un món de nadales», un treball que s'endinsa en la cultura tradicional nadalenca, sense oblidar-se de l'estil propi. Això és, amb sons molt jazzístics i amb presència de swing, bossa i, fins i tot, pop.

Per aquest projecte Juanico compta amb el pianista Lluís González, el contrabaix Joan Solà-Morales i el bateria César Martínez. Plegats han donat forma al disc, fent-se acompanyar per un llarg llistat de col·laboradors de renom, com Núria Feliu, Roger Mas o Joan Reig, entre d'altres.

Igualment, hi han participat diferents corals, com el prestigiós Cor Vivaldi, el Cor Jove de l'Orfeó Català, el Cor de l'Escola de Música de Sant Feliu de Guíxols i el Cor Gospel de Sa Fàbrica de Músics de Menorca.

La idea era ajuntar nadales de diferents indrets del món. Una recerca que ha obtingut temes molt diversos, a més dels propis i més propers de Menorca i Catalunya. Així, a banda dels coneguts «Fum, fum, fum», «El desembre congelat», «El cant dels ocells» o «Santa nit», hi ha nadales sicilianes («Aclarida, beneïda»), americanes («Go tell it on the mountain»), peruanes («Cholito»), sudafricanes («Caminem») o angleses («El tamboriner»), sense oblidar cançons gallegues com «A la noneta nona», o basques com «L'Olentzero».

I és que Juanico indica que «l'objectiu era veure què canten a altres llocs». Bona part del disc es va gravar el juliol as Mercadal, i algunes col·laboracions es van fer des de Catalunya, el País Valencià i des de les altres illes. «Amb aquestes col·laboracions obtenim diferents colors de parla catalana», exposa l'artista.