Mallol admet que guanyar el Premi Born és el màxim per a un escriptor de teatre - Josep Bagur Gomila

TW
0

Carles Mallol Quintana és el guanyador del XXXVIII Premi Born de Teatre. Així ho desvetllà ahir vespre el jurat del certamen, durant l'acte de lliurament celebrat a Ciutadella.

El Premi Born de Teatre incorporà anit a Carles Mallol al ja llarg llistat d'autors teatrals que conformen el palmarès del certamen, juntament amb noms com Carles Batlle, Juan Mayorga, Jordi Galcerán, Jorge Díaz, José Luis Arce o Raúl Dans, que fou el vencedor de l'any passat.


Certamen «imprescindible»

A la roda de premsa prèvia a l'acte de lliurament de la nit, la directora del Festival de Teatre Clàssic d'Almagro i membre del jurat, Natalia Menéndez, afirmà que «el Premi Born és absolutament imprescindible per a la cultura», sobretot quan és un certamen «bilingüe que es converteix a quatrilingüe», i que està «sustentat pels espectadors i per les persones que creen aquest premi, que estimen el teatre i, sense ser professionals, ho fan com si fossin els millors professionals». Així, Menéndez afegí que «és extraordinari que el Premi Born porti 34 anys», i agraí l'aportació «imprescindible dels autors, que segueixen provocant il·lusió, i als mitjans de comunicació per estalonar-ho».

Quant a la vessant quatrilingüe del Premi Born, l'autor premiat indicà que «és increïble que es tradueixi a les quatre llengües (català, castellà, gallec i basc), és per aplaudir, no té preu».


Carles Mallol Quintana (Figueres, 1980) és llicenciat en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra en l'especialitat de guió, i en Direcció i Dramatúrgia a l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona. Ha assistit a nombrosos cursos i seminaris de dramatúrgia, impartits per autors com Juan Mayorga, Carles Batlle, Jordi Galcerán, Handl Klaus o Martin Crimp, entre d'altres. Com a guionista ha treballat a sèries televisives com 'La Riera' o 'Ventdelplà', i en teatre és autor de nombroses obres, i ha dirigit també diferents posades en escena.


Legeixi tota la informació sobre aquest tema a Kiosko y Más o Mynews