Programa Festival JJMM de Maó

TW
0

Joventuts Musicals de Maó engegarà el XLI Festival de Música de Maó el proper 23 de juliol, que s'estendrà fins el 26 d'agost amb un total de sis produccions amb diversitat de propostes, tot mantenint uns nivells de qualitat satisfactoris.
El president de Joventuts Musicals, Fèlix Ferrer, va presentar ahir la nova edició del Festival de Música, «un dels més antics d'Espanya», que arriba conjugant noms destacats del panorama musical amb figures emergents i també amb artistes menorquins. Tot, en una edició que Ferrer va definir com «molt  variada i diversa, amb diferents perfils d'artistes i propostes, esperant atreure el públic». Seran set concerts que es faran al Teatre Principal de Maó, tret del del 13 d'agost, que serà a l'església de Santa Maria. Tots, això sí, a les 21 hores.
Després dels concerts que van oferir a Menorca el febrer, el Quartet Gerhard torna ara per obrir el Festival de Maó amb obres de Beethoven, Bartok i Mendelsohnn.
El 29 de juliol, la cantant Sílvia Pérez Cruz i el guitarrista Raül Fernández oferiran una alternativa a la música clàssica que predomina al festival. Serà un concert amb versions de cantautors com Joan Manuel Serrat o Lluís Llach, en català, castellà i també en gallec.
La tercera aposta del festival és per a artistes menorquins, en aquest cas, de l'Orquestra de Cambra Illa de Menorca, acompanyada pels pianistes Emili Brugalla i Vesko Stombolov, i amb Farran James com a concertino i director, que interpretaran dos concerts de Bach per a dos pianos i simfonies de Hadyn i Mozart.
Musica Reservata i Juan de la Rubia actuaran a Santa Maria, amb música mística a partir de peces d'Arvo Pärt, en el que serà una polifonia renaixentista i barroca.
La penúltima cita tornarà al Principal, amb membres de l'OCIM, les companyies de teatre i dansa La Clota i Talital i l'actor Josep Mercadal. Serà amb una simbiosi de música, teatre i ballet i «La història d'un soldat», d'Igor Stravinsky, una joia de la literatura musical de la qual es faran dues funcions.
Ja el 26 d'agost arribarà a Menorca un referent mundial de la lírica, el contra-tenor Carlos Mena, que acompanyat per Susana García de Salazar al piano, aproparà la música anglesa i basca dels segles XX i XXI, amb obres de compositors com Britten, Vaughan, Isasi o Pablo Iglesias.
El festival té un pressupost de 70.000 euros, i el cartell oficial serà obra de la pintora maonesa Zulema Bagur.