TW
1

A les vuit i mitja del fosquet es varen obrir les portes de la posada del caixer pagès de migjorn, Miquel Bosch, situada al nombre 51 del carrer Orient. I a partir d'aquella hora, va ser un anar i venir de ciutadellencs i visitants que van voler veure de prop la blancor de la llana del be de Torrentrencadeta, que avui en Pere Pons Serra portarà a les espatlles per tot el poble per anunciar l'arribada de Sant Joan.

A les primeres hores hi anaren sobretot les famílies amb els fillets, que no es volien perdre per res del món una de les visites santjoaneres que més els hi il·lusiona. I a mesura que entrava la nit anaren venint els joves i no tant joves amb ganes de festa.

Noticias relacionadas

A la posada del caixer pagès no aturaven d'arribar familiars i amics convidats de la casa, i sobre les deu del vespre varen fer acte de presència la junta de caixers i els fabiolers.
L'anyell va ser venerat durant tot el vespre a la cotxeria del caixer pagès, i va rebre la visita de milers de persones. Les portes varen estar obertes fins ben entrada la matinada, amb una previsió de tancar-les a les tres de la nit, per acabar de vetllar-lo amb la intimitat fins que avui dematí s'engalani el Be amb els flocs de color i l'estel, i estigui així preparat per lluir-lo per tot el poble de Ciutadella.

La festa es va contagiar fins a altes hores de la matinada per tot el barri. Així, als voltants de la posada on es vetllava l'anyell, els vesins varen obrir les portes de les cases, cotxeries i locals comercials, on no va mancar ni el menjar ni el beure.