"12 mesos, 12 mossos": Caneló de col farcit de peus de porc i gambes | Fra Roger

TW
2
L'associació Fra Roger ha posat en marxa un cicle de 12 videoreceptes que pretén posar en valor el producte local i de temporada. "12 mesos, 12 mossos" és el nom d'aquesta iniciativa, que compta amb la col·laboració de la Cooperativa San Crispín i el patrocini de l'àrea de promoció econòmica del Consell.

En aquesta ocasió, es tracta de la recepta de Juavertada de peix, una elaboració amb oblada. En Joan Bagur Moll, del Rels Restaurant, de Ciutadella, elabora un plat amb aquest peix blanc, maonesa i julivert com a ingredients principals.

Ingredients:
- 1 Oblada
- Julivert
- All
- Oli d'oliva
- Vinagre
- Sal i pebre

Elaboració:
Salam el peix, net i escatat, durant una hora. Mentrestant, fem una maonesa i comencem a bullir l'oblada en una cassola. quan arranqui a bullir hi tirem sal, julivert picat, la maonesa i, en darrer lloc, un rajolí de vinagre. Ho ben remenem i deixem que faci dos o tres bulls.

L'oblada és un peix blanc, de carn ferma, molt gustós i delicat que cal salar abans de cuinar-lo perquè li reforça encara més el gust. Aquesta tècnica és antiga. En les peixateries romanes els peixos s'havien de vendre al dia i els que no s'havien de salar. Perseguit estava no fer-ho! Als mercats també venien peixos vius, en galledes amb aigua de mar. Els peixos salats de tres dies eren els més valorats.