TW
22

Ciutadella viu aquest diumenge el seu primer capítol de les festes de Sant Joan 2017, amb molta animació, tot i el sol i la calor. La comitiva de s'Homo des Be recorre els carrers de la ciutat en la jornada festiva més íntima, sentida i familiar de Sant Joan.

El primer toc, puntual a les 9, a la casa del caixer senyor, Llorenç de Salort, ha marcat l'esclat de l'esperit festiu i també l'inici d'una llarga jornada per part de la comitiva, amb un total de 102 visites i un toc de dol. Per allà on passava, en Lau Florit, descalç i vestit amb pells de be, carregant un anyell blanc i estufat damunt de les espatlles, ha estat el centre de totes les mirades. Molts, sobretot els més petits, han volgut acariciar l'animal.

Noticias relacionadas

En sortir de la casa del Caixer Senyor, la primera visita ha estat a l'Ajuntament, on la batlessa i la Corporació han rebut a la comitiva. Després de visitar Ca'l Bisbe, els protagonistes han fet la visita a posades de pagesos, cases de propietaris de llocs, famílies nobles, i entitats, especialment l'Hospital Municipal o seus com el Cercle Artístic i el Centre Catequístic Sant Miquel, com també la seu del Consell i el Seminari, ja el capvespre.

La jornada acaba el vespre quan els protagonistes arriben a la casa del caixer casat i a on la seva esposa, Lourdes Pons, penjarà la bandera al balcó.