TW
1

Música i solidaritat. Aquesta va ser la conjunció que es va produir anit a Maó, gràcies a la primera trobada de corals de clubs de jubilats i gent gran de Menorca. Un esdeveniment que va aplegar més d'un centenar de cantaires de fins a sis cors, i que va reunir al Recinte Firal de Maó a unes set-centes persones. Tot, en un acte a benefici d'Afam, l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Menorca.

Cada una de les corals havia preparat tres temes. L'encarregada d'encetar la vetllada musical van ser els integrants de la coral Es Ressol, de l'Associació Democràtica de Ciutadella, els quals van començar amb «Sa núvia d'Algendar». Una cançó que la seva directora, Martina Garriga, va dedicar a la seva mare, desapareguda fa tot just quinze dies i que patia alzheimer.

Els altres cors participants van ser el Grup Vocal Instrumental del Club de Jubilats de Sant Lluís, del Club de Jubilats i Pensionistes des Castell, la Coral Canticus del Centre Cultural d'Alaior, la coral Harmonia de l'Associació de Gent Gran i Pensionistes de Ciutadella, i la Coral de Gent Gran del Club de Jubilats i Pensionistes del carrer Vasallo de Maó.

Noticias relacionadas

Al llarg de la nit van sonar cançons com «Paraules d'amor», «Campanitas de Navidad», «Sa balada d'en Lucas», «Pastoret d'on vens» o «Escolta es vent», en el que va ser una mescla entre cançons tradicionals i populars i també de nadales.

Suport a les famílies

Aquesta trobada tenia el suport dels altres esplais de gent gran de l'Illa, així com de la Federació de Gent Gran de Menorca. A més, s'hi van sumar les institucions menorquines, tant els ajuntaments com el Consell, i també del Govern balear. Així, es va comptar amb la presència de la presidenta de la comunitat autònoma, Francina Armengol, de la presidenta del Consell, Susana Mora, així com de diferents consellers insulars i representants dels diferents consistoris.

Des de la Federació de Gent Gran de Menorca, el seu president, Pere Pons va agrair l'estaló rebut amb aquesta iniciativa benèfica, i des de l'esplai organitzador, el del carrer Vasallo, Pedro García va expressar la satisfacció de «veure una sala gairebé plena». A més, va aprofitar la presència de les autoritats per reclamar que «no ens oblideu (als majors) als pressupostos per a l'any que ve». La petició la van recollir Mora, Armengol i la batlessa de Maó, Conxa Juanola, manifestant l'interès per millorar l'assistència a la tercera edat. Perquè, com digué Mora, «tenir cura dels nostres majors, és tenir cura de la nostra memòria».