TW
13

Passaven pocs minuts de la 1 del migdia quan la música ha tornat a sonar a Sa Plaça. La banda des Migjorn tocava els primers pasdobles just després que la caixera fadrina, Marta Mercadal, ha entrat a la plaça amb la bandera, per penjar-la a la tarima.

I és que en haver acabat la Missa de Caixers la plaça era plena de gent que frissava per veure botar als cavalls. Cap a les 13.15 el caixer batle, Héctor Pons, i el capellà, Gerard Villalonga, entraven a sa plaça i ja ha començat a sonar la música del jaleo.

Noticias relacionadas

Els 144 cavallers que surten a la qualcada d'aquest diumenge entraven a la plaça de cinc en cinc. Enguany el jaleo ha començat un poc més prest que l'any passat, tot i que la primera volta ha durat una hora. Just abans d'acabar, hi ha hagut un petit ensurt, quan el caixer pagès, Pere Marquès, ha caigut del cavall. El genet però s'ha reincorporat després i la música ha tornat a sonar.

La segona volta ha transcorregut sense incidents, i tot estava a punt per a la darrera volta, la de les canyes. Cap a les 15.30, i després que el fabioler, en Lito Vinent, recollís la seva canya, ha esclatat la bulla a sa plaça quan la Banda des Migjorn ha començat a tocar 'El maniquí', la peça musical que anima aquesta volta.

Un dels moments més emotius ha estat quan na Judit Florit, una jove cavallera que enguany s'estrenava ha recollit la canya. Ho ha fet però des de la tarima, perquè abans de la missa ha caigut del cavall i no ha pogut seguir la festa. La jove ha seguit el jaleo amb la cama embenada per un esguinç des de la tarima, però igualment ha rebut la seva canya verda.