TW
0

La tradició pessebrista continua ben vigent a Menorca, on particulars, entitats, parròquies i institucions s’esforcen per oferir els millors muntatges, deixant anar la imaginació per a crear petits grans ‘ecosistemes’, amb els seus personatges en paisatges inspirats en indrets d’aquí i d’allà, per a narrar la història del naixement de Jesús.

Un dels exemples amb més tradició és el betlem que construeixen cada any les monges del Convent de Santa Clara, a Ciutadella, el qual visiten centenars de persones durant aquestes setmanes.

Noticias relacionadas

El betlem té infinites possibilitats. Així es constata veient algunes de les propostes que han fet col·lectius i entitats veïnals, les parròquies o els mateixos ajuntaments, com per exemple el d’Alaior o Sant Lluís. Muntatges que s’estan obrint aquests dies, en horaris diferents, i entre els quals hi ha tota mena de models, des dels més miniaturitzats (cas dels diorames, a Maó), a altres de majors dimensions, com el Betlem Monumental de Ferreries.

La majoria d’aquests betlems es podran veure fins al 6 de gener, encara que n’hi ha qualcun que romandrà visitable fins al 12 o fins i tot fins Sant Antoni, com és el cas del pessebre de la parròquia de Santa Eulàlia, d’Alaior.

Lea la noticia completa en la edición impresa del 26 de diciembre en Kiosko y Más