TW
14

L’activista sueca Greta Thunberg (Estocolm, 2003) feu públic dimarts vespre la mort del seu avi, l’actor Olof Thunberg, als 94 anys. Ho va fer amb un emotiu text i una fotografia en la qual apareixen junts. Una instantània que ha causat sorpresa a Menorca, ja que l’ecologista vesteix una camiseta de l’associació Per la mar viva.

La història entre Thunberg i l’entitat fundada pel ciutadellenc Carlos Salord va començar l’abril passat, quan un dels socis del col·lectiu, Jordi Díez, viatjà a Escolom, on estudia la seva filla. Una ocasió que aprofità per conèixer la impulsora dels «Fridays for future» i per lliurar-li una camiseta de Per la mar viva.

Salord admetia que «per noltros ha estat una gran sorpresa i intuïm que, abans de posar-se-la, de qualque manera haurà vist la feina que feim».

Aquest fet, que podria semblar simbòlic, suposa un important suport per a ells, que compten ja amb uns dos-cents membres, entre socis i voluntaris, i que regularment realitzen accions de neteja i de retirada de residus, a la mar i al litoral.