TW
0

La millor solució per a l'interès públic
Desitjaria publiqués aquest escrit, bàsicament per deixar de manifest des de la meva responsabilitat com a regidor de l'àrea, les meves accions, decisions i què les motiva.

Des de que vaig agafar l'àrea tinc damunt la taula la problemàtica dels torns de feina i guàrdies del servei de taxi a Ciutadella, un tema molt antic i que des del 2009 ha donat que parlar per molts motius. Ara actualment hi ha dues associacions de taxi enfrontades, els motius, crec que no hem pertoca a mi valorar-los. El que sí em preocupa és donar un bon servei al poble i que al moment que un ciutadà truqui a una associació de taxis o a l'altra, aquest usuari obtingui un servei correcte. També som conscient i així ho he fet saber a les dues associacions que amb l'emissora única promoguda pel Consell insular ajudarà amb molta mesura a pacificar les postures amb el control públic del servei.

A l'estiu aquesta problemàtica disminueix perquè hi ha prou feina per a les 23 llicències donades actualment, però a l'hivern és quan sorgeixen problemes, i molt especialment a les hores poc productives, o sigui el vespre.

Per açò, a l'octubre de 2010, em vaig reunir amb les associacions, per tal de consensuar un calendari de feina perquè pogués garantir els serveis. Vaig demanar una proposta a cada associació, un cop rebudes les propostes de les dues associacions vaig intentar fer un resum agafant els punts d'unió. Va ésser impossible arribar a acords, cap de les dues associacions volia cedir, amb acusacions mútues d'incompliments. Arribats a aquest punt vaig optar per elegir el pla de feina amb més suport (13 llicències per a RADIO TAXI per 10 llicències de ATIC respectivament), afegint açò sí, els punts d'acord de les associacions.

Al novembre de 2010 ATIC presentà escrit d'al·legacions fora de termini, que es desestima i dia 2 de desembre enregistren un recurs de reposició argumentant que el pla de feina contravenia l'article 38 del reglament municipal, aquest recurs al·legava que no es poden imposar uns màxims de servei. Resulta curiós que el pla de feina presentat per ATIC també contravenia aquest article 38, o sigui també es podria haver presentat recurs de reposició contra el seu propi pla, en cas que el seu pla hagués estat l'aprovat.

I ara ve la part més surrealista d'aquesta història. Davant aquest recurs d'interpretació de l'article 38, vaig demanar una reunió amb les dues associacions i vaig demanar si podien venir acompanyats d'un advocat, i posar damunt la taula una interpretació de l'article 38, ja que amb el reglament a la mà, difícilment podríem aprovar un pla de feina així com havien presentat les dues associacions, ja que aquestes marquen un màxim de servei, cosa totalment lògica per la poca demanda que hi ha el mesos d'hivern i resulta il·lògic posar els 23 taxis al carrer.

La meva intenció era fer entendre als col·lectius de taxi de Ciutadella, que arribessin a un acord, per tal de garantir el servei, i imposant un servei mínim de guàrdies de vespre així com marca el reglament, i amb una configuració que fós acceptada per les dues associacions. Vaig insistir que un altre tipus de quadrant de servei que imposi més de un dia de descans setmanal que posa el reglament era impossible, si no venien d'acord les associacions. Idò aquest acord ha estat impossible per una diferencia de cinc dies de feina al mes d'un quadrant a l'altre, però el més fort de tot, és que segueixen els dos col·lectius enganxats i apoltronats amb les seves tesis, i no deixen marge a la cessió de les seves pretensions. Totalment irracional i fora de sentit. Fins i tot després d'un moment molt tens i calent d'una de les reunions que vam tenir conjuntes els vaig fer saber de la meva incredulitat pel que havia presenciat, i que no permetria més retrets, vaig fer la darrera proposta de dividir els cinc dies de la discòrdia, la meitat a cada quadrant, i ni així es van poder posar d'acord.

Davant aquest escenari, vaig complir la meva paraula que imposaria el quadrant que cregués més adient per garantir el servei de taxi a Ciutadella, per a benefici dels ciutadans i turistes, i sobretot totalment ajustat al reglament, encara que açò pugui suposar un perjudici per als col·lectius de taxis, que hi ha. Sempre he tingut present, i he manifestat a les dues associacions en diverses ocasions que primer garantiria el servei a les persones, tant ciutadans com turistes, un servei eficient, que primés l'interès públic com a servei públic que és, abans que els interessos dels colectius dels taxistes. Sempre he intentat ésser just amb les meves decisions, cosa a vegades difícil perquè mai ho pots fer be per a tothom.

Ara, la meva tasca d'unificar criteris, de intentar solucions, de atracar postures ja ha passat, sempre he intentat trobar la millor solució per a l'interès públic, però havíem de resoldre el recurs, ho he intentat tot i més, i a jo, des d'aquesta regidoria no me podran dir que he actuat unilateralment, ni que he actuat mogut per interessos partidistes, cosa que no poden dir altres, vaig intentar ésser molt escrupulós amb les meves decisions perquè som conscient de qui va agafat de la ma de qui. Prova d'açò, es que vaig demanar a l'octubre i ara al gener, si volien sortir públicament i explicar el quadrant amb jo a les dues associacions, cap de les dues va dir absolutament res, però després surten públicament amb altres partits, i mantenen el discurs de divisió. Aquesta ja és la gota que fa vessar el got, des d'aquestes línies vull fer una crida a una altra forma de entendre els problemes, a una altra forma de fer política, noltros esteim per aportar solucions i garantir la igualtat de oportunitats per a tothom, sempre he actuat igual i sempre actuaré igual i últimament veig que s'utilitzen els conflictes per dividir i no sumar. Senzillament patètic, que l'orgull personal, i el partidisme imperin damunt la convivència i la conveniència per una Ciutadella millor. És un llàstima, però a Ciutadella, és el que ens ha tocat viure, col·lectius enfrontats i partits polítics que els donen cobertura, vertaderament, una llàstima.

Guiem Bosch Bosch
Ciutadella