TW
0

Cala en Porter, menos iguales que los demás

Desde hace unas semanas disponemos finalmente de una línea de autobús útil y con frecuencias adecuadas a las necesidades reales.Vaya sorpresa la mía, cuando aprendo que los abonos y descuentos de t21, t10 y t40, no son válidos para los usuarios de ésta población, ¡sí población! Creo que más de 1.200 personas censadas justifican tal nomenclatura y merecen tal trato; de entre esta cifra hallamos casi 150 personas en edad de estudiar; más de 400 habitantes mayores de 55 años; el 50% del total son mujeres y sólo 579 habitantes censados son de nacionalidad española, el resto provienen de 31 otros países. Analizando estos números saltaría a la vista que mucha gente necesita dicho medio de transporte.

¿Entienden que los institutos y escuelas están en Maó y Alaior?, ¿entienden que hacer la compra por lo general exige viajar cómo mínimo a Sant Climent?, ¿entienden que mucha gente trabaja en Maó? Creo que no entienden nada y por ello quisiera hacerles comprender que usar este medio de transporte no es un mero capricho ni un lujo, sino una necesidad.Si estas 1200 personas, de las cuales 604 tiene derecho a voto, también tienen el deber de cumplir con sus obligaciones fiscales y tributarias, entonces ¿por qué no tienen el mismo derecho de beneficiarse de los descuentos de transporte ofrecidos al resto de los residentes? ¿Acaso la parte proporcional del descuento no es sufragada por la "caja común"?

El colmo se produce cuando aprendo que se está produciendo una doble discriminación, pues ciertas tarjetas como son la Tgran y Tmés sí son válidas.
No sé qué mente decidió tal estrategia, pero debo recordarles que tales situaciones están prohibidas por la UE, en la cual todos los residentes de la UE tenemos los mismos derechos. Por lo visto alguien en el Consell Insular opina que en Cala en Porter hay 1200 residentes de la UE que no merecen los mismos derechos.
Si no vamos a tener los mismos derechos, ¿para qué puñetas pusieron esta línea? En invierno no hay turistas.

Luis Ameller Forster
Cala en Porter (Alaior)

Abonaments a
Cala en Porter

El Consell Insular de Menorca informa que 1 de març de 2011 es van posar en funcionament un conjunt de millores del servei públic de Menorca. Les millores aplicades a la línia 31, que uneix Maó – Sant Climent – Cala en Porter, consisteixen en augmentar el servei de dos viatges els dilluns, dimarts, dijous i dissabte entre Maó i Cala en Porter i a la inversa, a nou viatges de dilluns a dissabte entre Maó i Cala en Porter i a deu viatges entre Cala en Porter i Maó; i els diumenges festius amb set viatges de Maó a Cala en Porter i vuit entre Cala en Porter i Maó; representant tots aquests nous viatges un increment considerable de servei a la urbanització de Cala en Porter, donant així resposta a les peticions dels veïns de la urbanització.Un altra millora a aplicar en aquest servei és la possibilitat d'emprar el sistema d'abonaments del Consell de Menorca, amb descomptes entre el 40 i el 70%, entre Cala en Porter i Maó. Per qüestions tècniques del sistema de funcionament dels abonaments aquesta millora encara no s'ha posat en funcionament, però a inicis de la setmana que ve ja es podran fer servir qualsevol d'ells.

Rubén Martín Geijo
director de Transports
Consell Insular

Aigua des Castell: segons bufi el vent

No es tracta del primer escrit, ni molt manco, en el qual, des d'EM-EU des Castell, donam el nostre punt de vista sobre un tema que preocupa als veïns i veïnes del nostre municipi: l'aigua.

Com tots vosaltres sabreu, EM-EU va ser l'única formació política amb representació municipal que va votar en contra de la firma del conveni per a la construcció d'una planta potabilitzadora al municipi des Castell. Hi havia molts motius per aquesta decisió, els quals ja hem anat exposant tan en les comissions pertinents, als plens, escrits a premsa, com als encontres que hem tingut amb associacions i col·lectius del municipi, i amb tota persona que s'ha dirigit a nosaltres per demanar-nos informació, i els puc assegurar que ha estat molta. Com tot el que vota en contra EM-EU als plens, a més de donar els motius exposam l'alternativa que crèiem més eficaç i vàlida. En el tema dels nitrats i, ja des de fa anys, vam manifestar que l' única solució s'esdevindria a través d'un consorci d'aigües insular, amb la participació de tots els municipis de l'Illa i del Consell Insular. Ja que la problemàtica de l'aigua és comú a la totalitat de l'Illa i els municipis no podem prendre decisions unilaterals, que són difícils d'assumir econòmicament. Realment aquest problema fa anys que hauria d'haver estat abordat pel Govern Insular, i és un altra en el que s'ha demostrat inoperància i falta d'acció. Tornant a la situació des Castell, a dia d'avui i després de les queixes mostrades per la ciutadania i entitats del municipi, sembla ser que altres partits, canviaran el seu vot quan aquest punt torni anar a ple degut a les al·legacions presentades. El que sorprèn és el fet de que ara quasi tots estiguin en contra...

S'ha centralitzat molt el tema en el preu de l'aigua, com si el problema fos la quantitat de diners que ens costaria tenir aigua en condicions òptimes per a poder beure-la, és un error que s'ha estès molt i és comprensible, però el problema no és altre que la concentració de nitrats en els aqüífers i el preu final dependrà de la solució que es doni .

Un altre punt destacable, és "l'excusa (si m'ho permeten) de que fins dia d'avui no es contava amb tota la informació ... els hi puc assegurar que quan EM-EU varem votar en contra del conveni, ja donàvem els mateixos arguments que donam ara i que la informació era la mateixa que hi ha ara ... Quin és el problema? És què si ho diu Esquerra de Menorca-Esquerra Unida, no té el mateix valor? És què s'atraquen eleccions i no volen perdre vots? Es podria dir que es una mica de tot açò i més, repeteixo, que si es confirma que la majoria de partits polítics ens hi oposam a la construcció de la planta potabilitzadora (en aquest municipi, no es sap res segur fins a darrer moment) ens alegrarem, no perquè ens donin la raó, sinó pel benefici que suposaria pels habitants des Castell i de l'Illa en general ...
I sobre el tema de l'enquesta que l'equip de govern o el PP ha fet... bé, m'estimava més avui parlar de coses serioses ... no creuen?

Juan Miguel Gomila
regidor d'EM-EU as Castell