TW

Degut a la impossibilitat que ens ha donat la Junta de Caixers de Maó i l'Ajuntament de defensar-nos davant la sanció imposada, ens veiem obligats a escriure aquesta carta per tal de que la nostra versió sigui escoltada per la gent que estima la festa de la Mare de Déu de Gràcia.

Com ja és públic, tres dels membres del Centre Eqüestre Equimar hem rebut una comunicació per part de la presidenta de la junta de Caixers de Maó a la qual se'ns nega la participació a la colcada degut a la participació als actes festius celebrats a Mancor de la Vall al juny passat.

Equimar, com d'altres centres de Menorca, des de fa molts anys es dedica professionalment a la realització d'espectacles eqüestres arreu de Balears, península i sortides puntuals a l'estranger.
La participació d'aquestes persones en aquets espectacles mai és a títol personal sinó com a Centre Eqüestre, ja que l'Ajuntament de Mancor de la Vall me contracta a jo, titular del centre i donat d'alta amb l'epígraf d'IAE oportú.

El fet de realitzar espectacles d'aquest tipus fora de Menorca ajuda a conèixer la raça i a reactivar el mercat del cavall menorquí, el qual degut a la crisis dels darrers anys es troba en una situació d'embús i sense sortida.

Els espectacles fora de Menorca ajuda a donar a conèixer l'Illa i segur que augmenten el turisme i impulsa l'activitat econòmica.

No es pot oblidar que existeix un turisme eqüestre que des de diverses administracions es vol impulsar per tal que Menorca sigui un referent en aquet sentit.

Si hem de respectar i complir estrictament els protocols ho hem de fer tots els membres de la colcada, sent els caixers i presidenta de la Junta els primers que haurien de donar exemple.

Al règim disciplinari dels protocols es descriu la tramitació per a sancionar a un caixer: «87.3. La secretaria de la Junta de Caixers reunirà tota la informació possible de cada cas, i obligatòriament haurà de prendre declaració a la persona denunciada» i a l'article «87.5. L'acord adoptat per la Junta de Caixers, serà comunicat a la persona denunciada per escrit i aquesta disposarà de 15 dies per presentar les al·legacions oportunes».

Cap dels dos punts s'han aplicat en aquet procediment abans d'aplicar la sanció deixant-nos en clara situació d'indefensió, demostrant que no existeixen arguments ferms, la qual cosa fa que la sanció sigui injusta.

Esperem que la manera d'actuar d'aquesta Junta i d'aquest Ajuntament no sigui igual durant tot el bienni i aprenguin a escoltar, rallar i per últim actuar.

Molt bones festes a tots.