TW
0

La ciutat de Maó, per la seva vocació supramunicipal, s'ha convertit en un punt de referència insular en matèria d'assistència sociosanitària. Si d'alguna cosa en podem estar orgullosos és de la qualitat dels nostres serveis socials. Si d'alguna cosa podem presumir és de facilitar l'accés a totes les persones que necessiten d'alguna prestació.

La residència geriàtrica és el principal exemple d'aquesta política social que impulsa l'equip de govern municipal; és la cirereta d'un pastís de molts pisos on l'ingredient principal és l'atenció a les persones. Dignificar-les i oferir-els-hi un servei de primera és l'objectiu principal de l'àrea de Serveis Socials municipal.

L'equip que conforma aquest departament no escatima esforços per aconseguir que la nostra ciutat segueixi liderant les propostes d'atenció social a Menorca. Serveis com el menjador social o el banc d'aliments són pioners a l'Illa, com també ho va ser la posada en funcionament de la residència geriàtrica o la implantació de tècniques d'atenció sociosanitàries que ajuden a millorar la qualitat de vida de tots els beneficiaris.

Tot aquest esforç es tradueix en una important inversió municipal. Gran part dels recursos econòmics d'aquest Ajuntament es destinen a l'atenció social. Aquesta línia, política i de principis, compta també amb el recolzament d'altres administracions que, sensibles a la importància d'aquests projectes, han confiat en la iniciativa d'aquest equip de govern a l'hora de gestionar una xarxa envejable i gairebé única a Menorca.

El camí iniciat fa més de 20 anys segueix donant fruits. Arribar fins aquí no ha sigut fàcil, com tampoc ho és mantenir-se en aquest nivell d'atenció. El futur ens espera i seguirem mirant endavant i al nostre voltant per detectar noves necessitats i seguir donant-les-hi cobertura. Maó ha de seguir sent i serà una ciutat social, una ciutat a disposició dels qui hi viuen.