TW
0

Encarem ja el segon dels macroconcerts d'estius que feim a Sant Lluís. Serà el 10 d'agost a ses Canaletes amb na Desirée Rancatore i en Celso Albelo. Tornarem a la lírica, que és el segell d'identitat dels nostres concerts. Es tracta d'un estil molt vinculat a Menorca i a Espanya a través de la sarsuela. Però la lírica també inclou el bel canto, i això no ho podem deixar passar a la nostra illa, que sempre l'ha sentit molt seu. Només cal pensar on és el teatre d'òpera més antic de tot el país. Una òpera que també agrada molt a la gent que ens visita cada estiu.

Tenir na Rancatore i n'Albelo és un privilegi per a tots els qui ens agrada assaborir el millor. El proper 4 d'agost cantaran a Santiago de Compostel·la amb cinc figures internacionals més del món líric en el concert del Xacobeo perquè na Desirée i en Celso pertanyen a l'elit operística i tenir-los a Sant Lluís serà un orgull.
De la soprano de Palerm només us puc donar les excel·lents referències que trobareu allà on pregunteu per ella. Una noia jove que a més d'una veu excepcional fa unes interpretacions a l'escenari magnífiques.

Per a mi, parlar d'en Celso Albelo és fer-ho d'algú molt proper perquè enguany serà el tercer cop que cantarà a Sant Lluís. A més també va acompanyar, tot i que no va cantar, fa uns anys la seva dona Virginia Vágner a Sant Lluís quan ella va participar a la producció de "Il Tabarro". Celso té una veu de tenor amb un timbre molt especial. Segons alguns experts, és molt semblant a la del també canari Alfredo Krauss. Jo no ho diria així, però sí que recalcaria el seu timbre magnífic, la seva potència i capacitat per cantar. Meravellós. Un tenor extraordinari. Se sap moure molt bé per l'escenari i irradia una simpatia immensa. Qui no recorda el duet amb en Simón Orfila de l'any passat en què "L'elisir d'amore" era gin Xoriguer?

A més, en Celso és, com diem a Menorca, "un gran homenot", una persona sensacional. Ja ho ha demostrat les anteriors vegades que ha estat a Sant Lluís amb concerts com "Marina" i Els tres tenors i els tres barítons. Tot això fa que el concert del 10 d'agost sigui una cita d'allò més esperada pels bons amants de la música i el cant.
Tampoc me'n puc estar de recordar que tant aquest concert com el de Góspel Viu que vam viure fa uns dies s'emmarquen dins del programa Vetlades d'Estiu. Intentem donar un bon producte que reuneix veus menorquines i el millor de fora de l'illa. Un programa molt divers on tenen cabuda els diferents grups d'aquí, havaneres portades pel Casal Català, balls de la Casa de Andalucía, o veus internacionals com Desirée Rancatore i Celso Albelo. Un programa molt divers que vol arribar a tothom amb la intenció de fer passar vetllades a la fresca el més agradable possibles i, veient els resultats, crec que cada any aconseguim estirar més gent cap a Sant Lluís.